Szoljon podcast

2024.02.06. 17:26

Egy év alatt közel kétszázan vették igénybe az ingyenes jogi tanácsadást a Fidesz szolnoki képviselői irodájában

A fogadóórák és az ingyenes jogi tanácsadás mellett péntektől új szolgáltatással várják az érdeklődőket a Fidesz képviselői irodájában. Ezentúl családjogi mediációra is lehetőség nyílik, melynek során a kapcsolat, a házasság rendezése lesz az elsődleges cél.

Molnár-Révész Erika

Szalay Ferenc polgármester és Tasnádi Zoltán frakcióvezető értékelte az elmúlt egy évet a Fidesz képviselői irodaházában

Fotó: Mészáros János

Egy éve kezdte meg működését a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői irodája a Kossuth tér sarkán, a volt színházi jegyirodában. Az ebből az alkalomból tartott keddi sajtótájékoztatón az elmúlt esztendőt értékelte, és egy új szolgálatást is bejelentett Szalay Ferenc polgármester és Tasnádi Zoltán frakcióvezető.

– A közel 40 képviselői fogadóóra mellett jogi tanácsadás is zajlott, mely miatt körülbelül 200-an fordultak meg az irodában. A fogadóórákon leginkább az utak, járdák állapota, a közvilágítás témaköre került szóba, de természetesen az egész várost érintő gondolatok is, például a közlekedés, a forgalom helyzete a híd- és parkolóépítés is – mondta Szalay Ferenc polgármester. Hozzátette, a jogi tanácsadást elsősorban az idősebb korosztály vette igénybe, leginkább öröklési ügyekben, hagyatéki eljárások miatt érdeklődtek. 

A tájékoztatón Tasnádi Zoltán frakcióvezető megköszönte a szolgáltatástokat igénybevevők bizalmát, hiszen szerinte ők a bizonyítékai annak, hogy van létjogultsága az irodának. 

Egyre többen érdeklődnek, egyre népszerűbb a képviselői iroda, reméljük, hogy az elkövetkezendő időszakban marad ez a tendencia

 – tette hozzá. 

Mint azt Vörös Miklós frakcióigazgatótól, az iroda vezetőjétől megtudtuk, a képviselők és a külsős bizottsági tagok minden szerdán 17 órától várják fogadóórára az érdeklődőket. Az ingyenes jogi tanácsadásra minden második héten pénteken kerül sor. 

– Ami új, és számunkra egy kicsit most a legfontosabb, hogy e hét péntektől családjogi mediációra várjuk az érdeklődőket, hiszen a kormányzati szándékkal egyező az, hogy minél több házasság és minél kevesebb válás legyen. Ebben próbál majd segíteni egy külsős mediátor szakember –tájékoztatott az irodavezető.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában