Az összefogás ereje

2024.02.10. 07:01

Elpusztult Betti, az értelmi fogyatékosok iskolájának terápiás lova Homokon, új állatra gyűjtenek - ön is segíthet!

Több évtizedes hagyománya van a homoki Révay György EGYMI-ben a terápiás lovagoltatásnak. A foglalkozások jótékony hatása szinte felsorolhatatlan. Az intézmény lova viszont tavaly nyáron elpusztult, egy másik vásárlásához szükséges összegre gyűjtenek a márciusi jótékonysági bálunkon.

Pakainé Pusztai Nóra

Évtizedeken át jól működött a lovasterápia a homoki Révayban

Forrás: Beküldött fotó

Jótékonysági bált szervez a homoki Révay György EGYMI március 8-ára. Az adománygyűjtés célja, hogy terápiás lovat vásároljanak.

– Tanulóink 90 százaléka hátrányos helyzetű, többségük állami gondozott, gyermekotthoni gondoskodásban részesül. Sokat fejlődött magatartásuk, mozgásuk, kommunikációjuk a lovasterápia által – mondta Barcza Gábor, a Révay György szakiskolai intézményegység-vezetője. 

– Iskolánkban 1999 óta folyik gyógypedagógiai célú lovagoltatás, a terápiát az országban az elsők között indítottuk be. Közel 24 év munkája által ismertté és elismertté váltunk a lovasterápia területén – tette hozzá.

Terápiás lovuk azonban 2023 nyarán elpusztult, azóta a lovagoltatás átmenetileg szünetel. 

Ősszel kerestek már lovat, akkor 1,2 millióért találtak egy négy éveset. Az ár egyébként elmondásuk szerint sok mindentől függ, 1-2 millió között mozog. A közösség erejében bízva most összefogásra buzdítanak.

– A jótékonysági bál bevételével a ló vásárlásához szeretnénk hozzájárulni – emelte ki az intézményegység-vezető.

 

Adományával ön is segítheti a gyűjtést

Bárczi Gusztáv Gyermekszervezet és Diáksportkör
Számlaszám: MNB 10402575-50526771-82711013
Közlemény: Révay Iskola Lóvásárlás


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában