Tájékoztatás

2024.02.01. 12:25

Néhány napon szünetel a neurológiai és a stroke ügyeleti ellátás a szolnoki Hetényiben

Februárban két napon szünetel a stroke és neurológiai ügyelet a szolnoki Hetényi Géza Kórházban, ezeken a napokon Budapesten, Kecskeméten, vagy Debrecenben látják el a betegeket, az Országos Mentőszolgálat döntése alapján.

Molnár-Révész Erika

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet épülete

Fotó: Nagy Balázs

Átmeneti szakemberhiány miatt február 27-én és 29-én szünetel a stroke- és neurológiai ügyelet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban – erről a napokban adott ki kijelölő határozatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Ennek értelmében ezeken a napokon ügyeleti időben, vagyis délután 15:30-tól másnap 7:30-ig, munkaszüneti napokon reggel 8-tól másnap reggel 8 óráig a betegeket az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban, vagy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el. 

Azt, hogy adott esetben melyik intézménybe szállítják a betegeket, azt a megközelíthetőség és a szabad kapacitás figyelembevételével az Országos Mentőszolgálat koordinálja majd a határozat szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában