Összefoglaló

2024.02.28. 20:50

Hivatalosan is átadták a Jászkunság tizenhetedik kormányablakát – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Nem volt vezetői engedélye egy kunmadarasi sofőrnek, mégis volán mögé ült. A jogosítvány nélkül vezető autóst a rendőrök lekapcsolták.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Újszászra, Zagyvarékasra, Csataszögre és Nagykörűbe is utazhatnak az utasok elektromos autóbusszal. A díjnyertes járművet Szolnok vonzáskörzetében tesztelik.

A Szolnok környéki kistelepülés értékeit vonultatja fel a hivatal munkatársai által készített fali naptár.

Minden nap tornával kezdték a napot, és egészséges reggelit is készítettek maguknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolájának tanulói. Az intézményben az elmúlt évek hagyományaihoz hűen ismét megtartották az egészséghetet.

Körözött személyeket és ittas sofőrt is elfogtak a jászkunsági rendőrök kedden.

Több mint 12,5 milliárd forint főösszeggel fogadta el Jászberény 2024. évi költségvetését a város képviselő-testülete a februári soros ülésen. Stabil gazdálkodás mellett az idei büdzsé is a munkavállalók anyagi biztonságára, a város üzemeltetésére, az új és a folyamatban lévő fejlesztések befejezésére, a civil szféra, a kultúra és a sport támogatására fókuszál. Az előterjesztés vitájában érintették a Malom-ügyet, de az is kiderült, hogy nem mindenki elégedett a város fejlődésével...

Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik, tarja a mondás. Igaz ez arra a jászladányi férfira is, aki háromszor is visszament lopni Jászladányon ugyanabba a pékségbe, de negyedszerre rajtavesztett.

A civil szervezetek számára pályázati forrásokat biztosító Nemzeti Együttműködési Alapnál civilek is részt vesznek a döntések meghozatalában, a testületekbe szavazás útján lehet bekerülni. A vármegyénket közvetlenül és együttműködéseken keresztül képviselő jelölteket szerda délután mutatták be Szolnokon.

Magyarország legnagyobb energiatárolója épül meg Szolnokon, ennek nyomán pár év múlva komplett kis napelem-birodalom áll majd az 32-es út mentén. A beruházással Szolnok betagozódhat a zöldátállásba, az országnak pedig javul az energiaellátása.

Elkészült, s hivatalosan is átadták a vármegye tizenhetedik kormányablakát. A túrkevei intézmény a Petőfi téren, a könyvtár mellett várja az ügyfeleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában