Lista

2024.02.05. 09:00

Tragédia Jászszentandráson, régészeti lelet Szolnokon – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Egy anya ölte meg kisgyermekét, majd öngyilkos lett Jászszentandráson, könnyes szemmel vette birtokba új lakókocsiját a berényi hajléktalan – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Könnyes szemmel vette birtokba új lakókocsiját a berényi hajléktalan, még cicájának is jut benne hely

Nagyon sokan összefogtak, hogy jobb körülményeket biztosítsanak Molnár Zoltánnak, aki évek óta egy fémlemezekből összetákolt, fűtetlen, lapos konténerben lakik a jászberényi Zagyva-Zúgónál. Segítői adománygyűjtést indítottak egy felajánlott lakókocsi felújítására, végül azonban az adományokból vásároltak egy jó állapotú lakókocsit.

Molnár Zoltán boldogan mutatta meg hírportálunknak az összefogással vásárolt lakókocsit, amit a napokban kicsinosítanak segítői
Fotó: Pesti József 

2. Meghökkentő dologra bukkantak a munkások, azonnal hívták a szolnoki régészeket

Legutóbb Szolnokról kaptak különleges bejelentést a szolnoki Damjanich János Múzeum régészei. Egy cég munkatársai csapadékvíz-elvezető árkokat ástak, amikor valami furcsa dologra lettek figyelmesek a földben. Mint kiderült, egy 3. század végi, 4. század eleji gót hölgy sírjára bukkantak.

3. század végi - 4. század eleji gót hölgy sírja
Forrás: Damjanich János Múzeum Facebook-oldala

3. „Meg fogom ölni a kislányt és magamat is” – sokkoló részletek derültek ki a jászszentandrási tragédiáról

Megrázta a helyieket a Jászszentandráson történt családi tragédia, amikor is egy édesanyát és hároméves kislányát találták holtan még múlt hét hétfő este. A helyszínen járva környékbeliektől sokkoló részleteket tudott meg hírportálunk, mint kiderült: volt előzménye a történteknek!

4. „Ha elpattan, az felmérgeli az embert” – különleges mesterséget űz a földvári fiatal

Több generációs hagyománya van Tiszaföldváron a vesszőfonásnak. Ebből a hétköznapi anyagból készülhetnek bútorok, kosarak, kaspók és számtalan használati tárgy is. Bárándi János a műhelyében mesélt mesterségéről hírportálunknak.

A legkeresettebb vesszőtermékek még mindig a kosarak – mondta a tiszaföldvári Bárándi János
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

5. Döbbenetes tragédia: az anya ölte meg kisgyermekét, majd öngyilkos lett Jászszentandráson?

Két holttestet találtak január 29-én, hétfőn az esti órákban egy jászszentandrási családi házban. Az elsődleges adatok szerint a hároméves gyermek halálát idegenkezűség okozta, a negyven éves nő pedig öngyilkos lett. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított emberölés bűntett elkövetése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában