Fórum

2024.03.21. 16:00

Egészségügyi konferenciát tartottak a szolnoki intézményben

„Együtt az egészségügyi szakképzésért” címmel szervezett országos egészségügyi konferenciát a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum csütörtök délelőtt. Az eseményen számos hasznos, az egészségügyi szakmával kapcsolatos előadás hangzott el, melyeket megelőzően Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Köllő Judit

Elhangzott: az egészségügyi szakma utánpótlásképzésében meghatározó szerepe van vármegyénkben a Szolnoki Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikumnak.

konferencia,egészségüy,közgé
Az egészségügyi szakképzés fontosságát emelték ki a konferencián
Fotó: Nagy Balázs

– Az iskolának közel 1000 tanulója van – emelte ki Kalmár Andrea. –  Ebből összesen harminc százalék választja a különböző egészségügyi tagozatokat. Vármegyénk  legnagyobb egészségügyi szakképző iskoláját tudhatjuk magunkénak, ami az ország top száz szakképző iskolája közé tartozik, továbbá a vármegye zászlóshajója a technikum rangsorban. Erre kiváltképp nagyon büszkék lehetünk! 

Az egészségügyi konferencián Simon Csaba, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vezető mentőtisztje az aktuális protokollokat foglalta össze előadásában. Ezt követően Dankó Zsuzsanna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei elnöke a gyermekápolás múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott érdekes előadást. Később Ágotai Emese, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar mesteroktatója az anyatejes táplálásról beszélt előadásában.

A délután folyamán dr. Pápai Tibor, a Semmelweis Egyetem főiskolai docense a táplálásterápia ápolási aktualitásairól, dr. Gál Nikolett, az Országos Kórházi Főigazgatóság Szakképzési Fejlesztési Főosztály vezetője pedig az egészségügyi szakképzés változásairól beszélt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában