Lista

2024.03.18. 09:00

Halálos baleset Fegyverneknél, gyászol a szolnoki könyvtár – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Váratlan fordulatot vett a száguldozó rolleres igazoltatása Szolnokon, minden nap a régi életéért küzd a motorbalesetben lebénult szolnoki férfi – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Frontálisan összeütközött egy kamion és egy autó Fegyvernek közelében, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

baleset, karambol
A baleset helyszíne
Fotó: Donka Ferenc

Frontálisan összeütközött egy kamion és egy személyautó múlt hét hétfőn délután Fegyvernek közelében, a 4-es főút Kenderesre vezető szakaszán, a 129. és a 130. kilométer között. A balesetben a személyautó vezetője életét vesztette.

2. Váratlan fordulatot vett a száguldozó rolleres igazoltatása Szolnokon – sokkal több volt a rovásán

Tavaly ősz óta húzódó lopássorozat végére kerülhetett pont a napokban Szolnokon. A rendőrök ugyanis egy rollerező férfit ellenőriztek, amely során kiderült, hogy az illetőnek 11 bűncselekményhez is köze van. 

3. Baleset miatt lezárták a szolnoki Szapáry utat

baleset, karambol
Két autó ütközött össze, a balesetben azonban három másik is megrongálódott
Fotó: P. Pusztai Nóra

Két személyautó ütközött össze a szolnoki Szapáry utcában múlt hét szombaton este. A baleset következtében a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni. Mint kiderült, a két autó közül az egyik három másiknak is nekitolta a járművet.

4. Minden nap a régi életéért küzd a motorbalesetben lebénult szolnoki férfi

Novák Tamás, kerekesszék
Novák Tamás mindent megtesz azért, hogy újra lábra álljon.
Fotó: Mészáros János

Minden a megszokott módon indult Novák Tamás életében tavaly májusban, a reggel mégis váratlan fordulatot vett. A ballagások miatt autó helyett motorra szállt Szegfű utcai otthonában, Szandaszőlős felé tartott dolgozni, amikor balesetet szenvedett a Tisza-hídon. Csoda, hogy túlélte az ütközést, 168 napot töltött kórházban.

5. Kollégájukat gyászolják a szolnoki könyvtárosok

Takács Béla, Verseghy Ferenc Könyvtár
Takács Béla emlékét megőrzik a könyvtárosok
Forrás: Verseghy Ferenc Könyvtár

Gyászol a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény kollektívája. Mint arról a szolnoki intézmény beszámolt: elhunyt a vezetőség egyik tagja, Takáts Béla, aki hosszú évtizedek óta dolgozott a Verseghy könyvtárban, éppen harminc esztendeje, 1994 óta volt az intézmény szakmai igazgatóhelyettese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában