Eseménynaptár

2024.03.22. 08:00

Kolbászok készülnek, állatsimogató nyílik – hétvégi programajánló a Jászkunságból

Apa-fiú nap, víz világnapja, gasztrofesztiválok valamint sok-sok kézműveskedés és játék – egyebek mellett ilyen rendezvények várják hétvégén a vármegyében a kikapcsolódni vágyókat. A programok nagy része már a közelgő húsvét jegyében telik majd.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK 

KENGYEL 

Reggel 8 és 11 óra között rendezik a soron következő Kaskát, vagyis a termelői és kézműves vásárt a művelődési ház előtt. A vásár ezúttal a húsvét jegyében zajlik majd. 

Cute,Little,Boy,With,Sheep,In,Petting,Zoo
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

SZOLNOK 

Délelőtt 11 órától a Víz a békéért címmel a Víz világnapja alkalmából kiírt pályázat anyagából nyílik kiállítás az Aba-Novák Agóra Erkel Ferenc termében. A tárlat április 11-ig látogatható.

Az Agórában emellett 13.30-tól textilszobrászati és kreatív műhelyben foglalkozás kezdődik, Demény Gabriella textilszobrász, ökodizájnerrel. A foglalkozáshoz előzetes regisztráció szükséges. 

14 órától kezdődik a Családkutató klub következő foglalkozása, 15 órától pedig a jászsági származású művésznőről szólő kötetet „Küri Klára azt üzente” címmel Kóródi Anikó Zsuzsanna operaénekes mutatja be.

16 órától a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Térben kiállítás nyílik a Kamilla Foltvarró Kör fennállásának 20. évfordulójának tiszteletére. A tárlatot április 12-ig lehet megtekinteni, előzetes egyeztetés után.

Ugyancsak 16 órától a Verseghy Ferenc Könyvtárban Vevők vagyunk a reklámokra, címmel tart előadást Kis Krisztián Bálint marketing-és reklámügyintéző.

RÁKÓCZIFALVA 

A sportcsarnokban délután 17 órától a Rákózi Gálán mutatkoznak be a II. Rákóczi Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges diákjai. A belépőkből és támogatói jegyekből származó bevétel egy részét az új játszótér kialakítására kialakítására fordítja az intézmény alapítványa. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában az Inasképző programsorozat keretében 16 órától 19 óráig gyermek fazekas szakkört tartanak Vajda Vera fazekas vezetésével. 

KARCAG 

Az Ifjúsági Ház Csokonai Könyvtárában délután 16 órakor kezdődik dr. S. Kovács Ilona és Gál Andrásné az Alkotó kezek – 20 éves a Nagykunsági Népművészek Egyesülete című könyvének bemutatója. 

SZOMBAT 

MEZŐTÚR 

Reggel 8 órától gyülekezhetnek a III. Kolbászkészítő Vigadalom versenyzői a Petőfi téren, a 9 órás megnyitó után egészen délután 17 óráig színpadi produkciók, és kézműves vásár várják a résztvevőket. A verseny eredményhirdetése 13 órakor várható. 

BEREKFÜRDŐ 

Színpadi produkciókkal reggel 8 órától indulnak a Berekfürdői Tavaszi Édes Fesztivál programjai a rendezvénytéren. A 11 órás megnyitó után folytatódnak a műsorok, 15 órától élő koncertet ad a Soulwave zenekar. A rendezvény ideje alatt hagyományos magyar édességek és ínyencségek várják a látogatókat. 

TISZDERZS 

Délelőtt 10 órától gyalogos túra indul a sportcsarnok elől a Cserőközbe a Víz világnapja alkalmából. 

SZOLNOK 

A Verseghy Ferenc Könyvtárban reggel 9 órától kezdődnek az Apa-fia nap programjai. Egyebek mellett különböző játékokat is ki lehet együtt próbálni, de terepasztal, 3D-s makettfestés, totók, kvízek is várják a résztvevőket. 9.30-tól rendhagyó apa-fia beszélgetés kezdődik Tálas Lászlóval a Szolnok Televízó főszerkesztőjével és fiával, Tálas Máté videóssal. 

A szandaszőlősi művelődési házban 15 órától húsvéti játszóház kezdődik népi játékokkal, tojáskereséssel, nyuszisimogatással. 17 órától A piros tojás legendája címmel mesedarab kezdődik a Hahota Gyermekszínház előadásában. 

A Hild Viktor Városi Könyvtárban délelőtt 10 órától 13 óráig az autizmussal élők és családtagjaik számára tartanak családi és szakmai napot. 

Ugyanitt húsvéti játszóház kezdődik délután 15.30-tól. A kézműves foglalkozás után, melynek során húsvéti dekorációt készítenek a résztvevők, indulnak a húsvéti játékok tojáskereséssel, szerencskerékkel, ügyességi játékokkal. 17 órától Molnár Orsi interaktív gyermekműsoa zárja a programot. 

TISZAFÖLDVÁR 

Délután 14 órától a város főterén húsvéti kézműves kirakodóvásár kezdődik, a 18 óráig tartó eseményen néptáncegyüttesek, és népzenészek szórakoztatják a résztvevőket, a kicsiket húsvéti játszóház, tojásfa díszítés, és állatsimogató várja. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában 14-től 17 óráig az Inasképző programsorozat keretében nemezelő szakkört tartanak Szalai-Szabó Annával. 

A Lukács Mozgóban 18 órától kezdődik az Ezerjó székház nyitó táncháza. 

JÁSZBERÉNY  

A Lehet Film-Színházban reggel 9-től 11-ig húsvéti készülődést tartanak a Tarisznyás Műhely közreműködésével. Lesz tojásfestés, tojásdísz készítés, illetve ajtódísz és szalvétatartó készítés is.

Délelőtt 11 órától zenés bábjáték kezdődik a Bátor nyulacska címmel a Fabula Bábszínház előadásában.

Este 20 órától a klubszínpadon ad koncertet a Takáts Eszter duó Szabó Tamás szájharmonikással, és Pécsi József ütőhangszeressel.

VASÁRNAP 

SZOLNOK 

Reggel 9.30-tól PET-vadászat, vagyis szemétszedés indul a szolnoki cukorgyári ülepítőknél a költő madarak védelme érdekében. A szervezők zsákot biztosítanak, védőkesztyűt a résztvevőknek kell vinniük. 

TISZADERZS 

Délután 14 órától a leendő faluház udvarának szépítése céljából közös kertészkedésre, fa-és virágültetésre várják a lakosokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában