Összefoglaló

2024.03.03. 20:00

Elkészült a lombkoronasétány Nagykörűben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Látványos versenynek adott otthont a szolnoki Tiszaliget Aréna, ahol szombaton rendezték meg a XII. Szolnok Open Mazsorett és Táncversenyt. Összesen 32 településről érkeztek versenyzők az ország minden pontjáról, innen a környékbeli településekről, a Dunántúlról  és a határon túlról, például Nagyváradról is.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Vasárnap bejárásra várta Nagykörű polgármestere a lakosokat, akik először mehettek végig a Tisza-parton épült lombkoronasétányon. A mintegy 8 méteres magaslatról az elöntött ártér és a folyó páratlan látványa tárult a látogatók elé, akik a sétány végén egy modern, terasszal ellátott étteremben pihenhettek meg. 

Hasonlóan alakult a Szolnoki Olajbányász márciusi mérkőzése a Kecskemét ellen, mint a novemberi. Az eleje szoros volt, ráadásul inkább a hírösvárosiaknál állt a játék. A folytatásban azonban szinte állva hagyták ellenfelüket a piros-feketék, akik végül tizenegypontos különbséggel győztek hazai pályán.

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság középszakaszának rajtján a Szolnoki Dózsa Praktiker két góllal legyőzte az OSC legénységét szombat este. A tét nagy volt, hiszen az ötödik szolnokiaknak csupán egy pont volt a hátrányuk a negyedik helyen álló OSC-vel szemben.

Tarka-barka madársereg fogadta a látogatókat Rákóczifalván szombat délelőtt. A Varsány Közösségi Ház ugyanis papagáj kiállításnak adott helyet. A színes tollú madarakkal az érdeklődők testközelből ismerkedhettek, amit nagyon élveztek főképp az ifjú korosztály tagjai.

A tavaszi szezon első körében ahhoz a Vasashoz látogatott a Szolnok, aki mindössze három ponttal és két hellyel állt vendégei mögött a táblázaton. Az egyenlő erők küzdelmében végül egy gól döntött a Tisza-parti gárda javára.

Fenséges disznótoros ételek, testet és lelket felmelegítő nedűk, vidám főzőcsapatok, móka és mulatás – címszavakban így jellemezhetnénk az I. Apáti Malac-Kalandot. A hamisíthatatlan vidéki disznóvágás hangulatát idéző közösségi eseményt szombaton hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a jászapáti önkormányzat és a helyi gazdakör.

Bezárták a „bűnözők Amazonjaként” ismertté vált német Crimemarket nevű illegális digitális piacteret, amely 181 ezer felhasználójával 25 millió euró bevételt termelt. A legnagyobb német nyelvű illegális piactér feltételezett 23 éves üzemeltetőjét az észak-rajna-vesztfáliai Korschenbroichban fogták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában