Összefoglaló

2024.03.25. 20:00

Egy éjszak alatt több autót is elkötött az eltiltott tiszaszőlősi férfi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Tiszafüredi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt indítványozta egy 21 éves tiszaszőlősi férfi letartóztatását. Az illető a bűnügyi felügyelete alatt két autót is elkötött egy éjszaka, majd mindkettőt hátra is hagyta. 

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Szerdán megkezdődtek a Pro Patria Emléknapok Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A 348 éve született fejedelem március 27-ei születésnapja kapcsán reggel iskolai koszorúzással indult a nap, majd himnuszéneklő versennyel folytatódott. 

Letért az úttestről, és árokba borult egy személyautó Jászberénynél, a 31-es főút 73-as kilométerénél hétfőn reggel. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. 

Ismét megméretteti magát a polgármesteri pozícióért Török Tamás. Örményes jelenlegi vezetőjét eddig kétszer választották meg a település élére. Míg 2014-ben függetlenként, 2019-ben a Fidesz-KDNP támogatottjaként nyert. 

Másfél hektárnyi területen égett az aljnövényzet Kunhegyesen, a Kamilla utca közelében vasárnap éjszaka. A karcagi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a tüzet.

Az F. Segura Hungária Kft., valamint a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium évek óta közösen segítik a diákok tanulmányi előmenetelét. Hétfőn délután két szorgalmas, spanyolul kiválóan beszélő tizedikes fiatalt, Varga Emesét és Boros Katalint jutalmazták Segura ösztöndíjjal

A jászkunsági rendőrök egyetlen hét alatt 634 járművet mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet. Továbbá 256 kerékpárost is ellenőriztek, és közülük rendkívül magas arányban, 43 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök március 23-án délután, Szolnokon. Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra. Szintén engedély nélküli vezetés miatt vették őrizetbe a rendőrök azt a zagyvarékasi sofőrt, akit március 24-én délután igazoltattak Szolnok külterületén. 

A rendőrség büntetőeljárást indított a 11. Esztergom–Nyerges Rally versenyen történt vasárnapi halálos baleset miatt. Az eseményen az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen álló nézők közé csapódott. A balesetben négyen meghaltak, nyolcan pedig megsérültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában