Szezonnyitó

2024.03.24. 10:30

Vigadva töltötték a kolbászt Mezőtúron

Harmadik alkalommal rendezték meg Mezőtúron a Kolbásztöltő Vigadalmat szombaton. Ízletes kolbászok készültek a Petőfi téren, ahol színvonalas színpadi programok várták az érdeklődőket.

Rimóczi Ágnes

Szombaton már kora reggel benépesült a Petőfi tér Mezőtúron. A volt főiskola épülete mellett a Közösségi Ház és az Intézményellátó Kft. kollektívája a hagyományok szerint dolgozta fel azt a sertést, mely a III. Kolbásztöltő Vigadalom alapanyagát szolgáltatta. 

kolbásztöltős, kolbász
Szinte még a kerítés is kolbászból volt
Fotó: Jenei József

Mire darabokra „hullott” a kiváló húst adó állat, a csapatok is megérkeztek. El is kezdődhetett a munka, a résztvevők ízesítették, gyúrták a húst, amit aztán betöltöttek, sütöttek, végül a zsűrinek tálaltak. Az ítészeknek nem volt könnyű dolguk, hiszen huszonhat csapat, harminckét féle kolbászt készített. A csapatok nemcsak helyiekből verbuválódtak, de érkeztek Karcagról és Törökszentmiklósról is.

A résztvevők ízesítették, gyúrták a húst, amit aztán betöltöttek
Fotó: Jenei József

Az illatok és ízek csalogatóak voltak, de a zenés, táncos színpadi produkciók is sokféle ízlést kielégítettek. Aó rendezvény idején kézműves vásár is várta az érdeklődőket, a gasztroesemény után kora estétől pedig a III. Mezőtúri Zenei Műhely kínált zenei csemegét azoknak, akik még nem fáradtak el. A szervezők elmondták, hogy a szombati programmal megnyitották a szabadtéri rendezvények sorát Mezőtúron. 

Tetszetős tálalások születtek
Fotó: Jenei József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában