Bejelentés

2024.03.20. 13:35

Befejeződhet a szolnoki Tiszaligeti Strandfürdő építése: megvan, ki kapta a feladat koordinálását

Döntött a településvezetés: a városüzemeltetési cég vezetőjét bízták meg azzal, hogy pontot tegyen a Tiszaligeti Strand régóta húzódó átépítésére.

Rózsa Róbert

Megindította a hajrát Szolnok a Tiszaligeti Strand átépítése ügyében: egy kézbe adja a város a hátralévő munkák koordinálását, illetve a későbbi üzemeltetést, amivel a remények szerint lezárulhatnak az évek óta húzódó kivitelezési munkák.

tiszaligeti strand,építés,strand
Ezentúl a városüzemeltetés koordinálja a Tiszaligeti Strand építkezési munkálatainak befejezését
Fotó: MW archvívum

– 95 százalékban elkészült a fürdő, melynek az üzemeltetésével Lits Lászlót, a Városüzemeltetési Kft. vezetőjét bíztam meg – jelentette be szerdán, közösségi oldalán Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Azt mondta, kérte a városüzemeltetési cégvezetőt, hogy nagy erőket mozgatva lásson hozzá, hogy mielőbb befejeződjön a strand építése, a fürdő a lehető leghamarabb üzemképes legyen. Kiemelte, a város ebben továbbra is számíthat a kormányzat támogatására.

– Komoly és megtisztelő kihívás ez számunkra, de örülünk a feladatnak – mondta el a bejelentéssel kapcsolatban hírportálunknak Lits László.

Úgy fogalmazott, mindent megtesznek, hogy a térség egyik legjobb strandját tudják üzemeltetni a vármegyeszékhelyen. Mint mondta, nem csupán a Tiszaligeti fürdőt, de a Csónakázó tó egész környékét – a futókörrel, kalandparkkal, leendő sípályával együtt – szeretnék megfelelő színvonalon üzemeltetni, hiszen ez is feladatuk lesz.

A fürdőhöz kapcsolódó gyógyászati központ megvalósítása pedig szerinte fontos és hiánypótló beruházása lesz Szolnok és környékének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában