Szélsőség

2024.03.14. 10:30

A hungarista nemzetvezető fotójával „díszítették” a világháborús emlékművet Szolnokon

Valaki Szálasi Ferenc fotóját helyezte el és gyújtott mécsest a hungarista háborús bűnös, vélhetően 1946. március 12-ei kivégzése emlékére. Mindezt a szolnoki első világháborús emlékműnél gondolta ízlésesnek.

Rózsa Róbert

Szálasi Ferenc fotója és négy fekete mécses. Ez jelent meg a szolnoki Tiszai hajósok terén álló I. világháborús emlékműnél egy a közösségi médiában keringő bejegyzés szerint. Vélhetően ezzel a hungarista „nemzetvezető” 1946. március 12-ei kivégzésére emlékezett az – egyelőre – névtelen értelmi szerző.

viágháborus-emlekmű-szolnok
Szálasival „díszítették” az első világháborús emlékművet Szolnokon
Fotó: Facebook.com / Sipos Gyula

Ismert, a nyilaskeresztesek vezéreként Szálasi totális diktatúrát vezetett be Magyarországon, és oroszlánrészt vállalt a magyarországi holokausztban.

Az eset kapcsán megkérdeztük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a választ kaptuk, egyelőre nem érkezett hozzájuk bejelentés az ügyben.

Nem ez az első eset Szolnokon, hogy a szélsőjobboldali vezérre emlékeznek. 2015-ben ugyancsak a Tiszai hajósok terén jelent meg Szálasi portréja. 2021-ben pedig egy horogkeresztes, Adolf Hitlert éltető molinó borzolta a kedélyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában