Településszépítés

2024.03.27. 08:24

Virágmagokat, palántákat cseréltek a börzén a kőtelekiek

A településszépítés volt a célja annak a minapi eseménynek Kőteleken, ahol virágmagokat és tapasztalatot-, ismereteket cseréltek a falubeliek.

Rimóczi Ágnes

Börzét tartottak a minap Kőtelek tájházában. Az eseményen virágmagokat, virággumókat, virágpalántákat hoztak és vittek a résztvevők. Ez volt ugyanis a cél: cseréljenek gazdát a magok, palánták, aztán pedig a házak előtt pompázzanak majd a virágok, szebbé téve a település képét.

virág, börze, esemény
Egy virágot egy palántáért... a kőtelekiek jó hangulatban adták-vitték a növényeket, magokat
Forrás: Kőtelek Önkormányzat

– Nagy örömünkre sokan elhozták ajándékozni szánt virágaikat, cserjéiket, hogy örömet szerezzenek ezzel a többi falubelinek. A jó hangulatú rendezvényen természetesen tapasztalatot cseréltek a résztvevők, és elhatározták, hogy ősszel folytatják a börze hagyományát – számolt be az eseményről Lovász Tibor

A polgármester hozzátette: bíznak benne, hogy sok ingatlan szebb és gondozott lesz a településen a sok szép virágtól, ahogy azt is kiemelte: fontos szempont, hogy a falu közösségének is jót tesz egy ilyen akció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában