Hulladékgyűjtés

2024.03.16. 19:36

Újra akcióban a Zölderő: ezúttal a Tisza partját tisztították meg

A Zölderősök szombaton délelőtt megtartották az év első hulladékgyűjtését Szolnokon. Ezúttal a Tisza hullámteréből gyűjtötték be az áradás által hozott hulladékot.

Köllő Judit

Az elmúlt hónapokban levonuló árhullámok rengeteg hulladékot hoztak magukkal Szolnok környékére is. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján számos olyan pontot fedeztek fel a Zölderő tagjai, ahol több szemetet is lerakott az ár. Ezért szemétszedési akciót szervezek a tiszaligeti csarnoknál. Az eseményen összesen közel 20 lelkes természetvédő munkálkodott. 

Hulladékgyűjtő akció keretében tizenkilencen szedték a szemetet a Tiszaparton
Fotó: Nagy Balázs

– Számtalan gondolat kavarog a fejemben a szemétszedést illetően – fejtette ki hírportálunknak Szabovik Tamás, az egyik szervező. – Mégis egy híres gondolatmenet jut eszembe, ami talán a legjobban kifejezi a környezetvédelem fontosságát. „A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”– fogalmazott. 

Körcsarnok "magasságában"  indult el a csapat a hullámtérbe, ahonnan a Tisza bal partján, a Tiszaliget felé az ártéri fák között haladtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában