Összefoglaló

2024.04.03. 20:40

A város napját ünnepelték Jászberényben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Késsel esett a rendőrautóknak a részeg abádszalóki férfi, már meg is hozták az ítéletet az ügyben Az abádszalóki polgármesteri hivatal előtti nyitott parkolóhoz sétált egy helyi férfi, és kiszúrta az ott parkoló szolgálati autók kerekeit még március 18-án. A Tiszafüredi Járási Ügyészség rongálás miatt állította bíróság elé a tettest.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Látványos hagyományőrző forgataggal ünnepelték a város napját Jászberényben. 175 évvel ezelőtt, április 3-án Jászberény fontos helyszíne volt az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat eseményeinek.

Újabb nagy dobás Ljasuk Dimitrytől: önkénteseket vár a fontos Tisza-tavi projekthez. Szinte már hagyomány, így idén is szemétszedésre invitálja környezetvédő társait Ljasuk Dimitry a Tisza-tóhoz.

Lövések dördültek a Jászságban: honvédek és népfelkelők masíroztak az utcákon.. Idén már harmincötödik alkalommal indult útnak a Tavaszi Emlékhadjárat, Európa térben és időben legkiterjedtebb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, mely az 1849-es dicsőséges Tavaszi Hadjárat útvonalát járja be. A katonai hagyományőrzők április 3-án, csütörtökön Jászdózsán, Jászjákóhalmán és Jászberényen is áthaladtak. A helyi önkormányzatok, közösségek kulturális, értékőrző programokkal várták az érdeklődőket.

Házomlás, elmerült autó, óriási tüzek: az Életjel Mentőcsoport legdrámaibb bevetései. A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport jelenleg Magyarország legidősebb, ma is működő speciális mentőcsoportja, és akcióból, bevetésből fennállásuk óta nem volt hiány. Olykor olyan felkavaró esetben is helyt kell állniuk, melynek emlékét sosem felejtik el.

Látványos hagyományőrző forgataggal ünnepelték a város napját Jászberényben. 175 évvel ezelőtt, április 3-án Jászberény fontos helyszíne volt az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat eseményeinek.

Nem kapott Frontint, begőzölt: kalapáccsal esett áldozatának a cibaki fiatalember. Rablás és két rendbeli testi sértés miatt emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség egy 22 éves cibakházi férfival szemben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában