Összefoglaló

2024.04.13. 20:00

Négyes karambolhoz riasztották a tűzoltókat Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Négy autó ütközött össze szombat délelőtt Szolnokon, a Kertész utcában, a Tisza-hídnál. A járművekben összesen heten utaztak, amelyek áramtalanítását a szolnoki hivatásos tűzoltók végezték. A forgalmi akadályt okozó balesethez a társhatóságok is kiérkeztek.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Összeütközött egy kisbusz és egy személyautó péntek este Kunhegyesen, a 34-es főút részét képező Rákóczi utca és a Vásártér utca kereszteződésében. A műszaki mentés céljából kivonuló kunhegyesi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a személyautót, amellyel két ember utazott. 

Számtalan kézműves sör, kirakodóvásár, játszóház és ezernyi finom étel várta a habos nedű kedvelőit a II. Sör-Feszt-Igyálon. A délelőtti órákban a családosoké volt a főszerep, estefelé azonban már igazi fesztivál hangulat kerekedett a szolnoki Ormos Imre parkban. 

A Nagykunsági főcsatorna Abádszalóknál húzódó szakaszát idén január 1-től a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) hasznosítja. A szövetség a csatorna bal parti védtöltésén február második felében kezdte meg zúzottköves út építését, valamint a kitermelt útalapból horgászhelyek kialakítását.

Nem ismerte el bűnösségét és nem is tett vallomást az a húsz esztendős fiatalember, akivel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. 

Kibővítik és felújítják az abonyi Csillag Zsigmond utcai parkolót. A munkálatokat az ABOKOM munkatársai végzik, az építkezés alatt kérik a lakosság türelmét és megértését.

Kezdődik az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti tagintézményének bővítése. A város mintegy 360 millió forint összegű, vissza nem térítendő, százszázalékos intenzitású, európai uniós és állami támogatást kapott a bölcsődefejlesztésre. Ennek megfelelően egy 24 férőhelyes, két csoportszobás épülettel bővítik a bölcsődét. 

Emléktáblát avattak szombaton a szolnoki Tabánon. A városrész egyik leghíresebb tiszteletbeli lakójának, Lukács József prímás születésének 100. évfordulója alkalmából hozták létre az emlékhelyet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában