Eseménynaptár

2024.04.05. 09:00

Pelikán Kupa, táncház és egy nagy adag adrenalinlöket – hétvégi programajánló a Jászkunságból

Izgalmas kiállítások, extrém autóverseny, régiségvásár, Pelikán Kupa, családi délutánok és még egy kis disznótor. Az idei hétvégén is színes programokat kínálnak a vármegyei települések.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK (április 5.)

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 17 órától az egyesület fennállásának 20. évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítás nyílik az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában. A tagok munkáit felvonultató tárlat június 15-ig látogatható.

Pelikán Kupa
A hétvégén rendezik a XVII. Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítását is
Fotó: Mészáros János / Forrás: Archív

SZOLNOK „Vályogviskótól az univerzumig” címmel retrospektív kiállítás nyílik 16 órakor az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban az idén 70 éves szolnoki fotóművész, Kardos Tamás munkáiból. A kiállított képek a tárlat végén, vagyis április 27-én hazavihetőek. Az alkotásokért felajánlott adományt a Hetényi Géza Kórház Gyermekeink Egészségéért Alapítványa kapja. 

Ugyanitt 19 órától „Ébredés” címmel Kökény Attila és Rakonczai Viktor élőzenekaros nagykoncertje kezdődik a Liszt Ferenc színházteremben. 

Délután 16.30-tól a Verseghy Könyvtárban Kácsor Judit asztrológus vezeti be a kínai horoszkóp világába az érdeklődőket. 

Szintén a Verseghy Ferenc Könyvtárban 16.30-tól kiállítás nyílik „Álmok kútja fölé hajolok” címmel Darmo Éva festőművész munkáiból. 

ZAGYVARÉKAS Tavaszi zsongásra várják az érdeklődőket az Ökoházban délután 15-től 18 óráig. A programok között pizza és kenyérlángos sütés, társasozás, sportjátékok és filmvetítés is szerepelnek. 

SZOMBAT (április 6.)

TISZAFÜRED Reggel 8 órától kezdődik a soron következő Tiszafüredi Régiségvásár. Az eseménynek a megszokott módon a füredi Kastély úti járdaszakasz ad otthont.

9 órától a lakosságot, a túravezetőket és a horgászokat is várja az újabb Tisza-tavi szemétszedésre Ljasuk Dimitry független filmes,ezúttal az Aranyosi-sziget környékére. A gyülekező a tiszaörvényi gátőrháznál lesz, a területet Tiszafüred, majd Tiszaörvény felől a gáton keresztül lehet megközelíteni.

SZOLNOK A Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Turista Egyesülete volt elnöke, Vajk Ödön emlékére tart túrát ezen a napon. A résztvevőket reggel 9 órakor várják a szolnoki NEFAG játszótéri pavilonnál.  A túratáv választható módon 10 vagy 20 kilométeres is lehet, a gyalogos csapatot kerékpárral is lehet kísérni. A túrákat Csajbók Attila és Széll Gábor vezeti. 

Ugyancsak reggel 9 órakor kezdődik az Aba-Novák Agórában a XVII. Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítás, verseny és kézműves termékek vására. A rendezvény 16 óráig tart. 

Délelőtt 10 órától kezdődik a TISZApART Moziban a Dr. Bubó című mesemusical. A Dörmögő Dömötör Színház előadására 1 éves kortól várják a gyerekeket. Az előadás időtartama körülbelül 60 perc.

Ugyancsak 10 órától rajtol a 11. Auriga Erdei Futóverseny első fordulója a Széchenyi Parkerdőből. Az esemény 12 óráig tart majd.

JÁSZBERÉNY Délelőtt 10.30-tól a Déryné Rendezvényházban Henrik a kis hernyó címmel zenés fényjátékos bábelőadás kezdődik az Álmok Bábszínháza társulatának előadásában. 

TISZAFÖLDVÁR Délután 13 órától kiállítással egybekötött Tavaszköszöntő rendezvényre várja az érdeklődőket a Városi Galériába a Tiszaföldvári Képzőművészek Alkotó Köre Egyesület. A tárlat május 5-ig előzetes bejelentkezés után látogatható.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS „Nyitva van az aranykapu” címmel a népi kultúra jegyében tart családi délutánt 15-től 18 óráig az Apáról fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület a Kutas Bálint úti alkotóházban. A programok között egyebek mellett kézműves bemutatók, 5 próbás játéksziget, vásár, mesejáték, valamint táncház is szerepel. 

JÁSZFÉNYSZARU Délután 15 órától indiai délutánt tartanak a helyi művelődési házban Varázslatos India címmel. A programok között előadás, kiállítás, tánc és ételkóstolás is szerepel. 

KUNMADARAS Ezen a napon kezdődik, és még vasárnap is tart a reptéren a SEBESSÉG-DRIFT-ADRENALIN című rendezvény. A programok között egyebek mellett drift taxi, streetfighter show és BMX bemutató is szerepel. 

JÁNOSHIDA Reggel 7 órakor látványdisznóvágással kezdődnek a II. Hidai Disznótoros Fesztivál és Káposztafőző verseny programjai a szabadidőparkban. Az események 10 órától kispályás focimérkőzéssel, a disznótoros ebéd után pedig kötélhúzással folytatódnak. A főzőverseny eredményhirdetése 16 órakor várható. 18 órától Bo Viktor, 19 órától pedig Nótár Mary ad koncertet, 20 órától DJ Pici szórakoztatja majd a résztvevőket.

VASÁRNAP (április 7.)

SZOLNOK Reggel 8 órától délig baba és gyerekruha, valamint gyermekjátékok és kiegészítők vásárát tartanak az Aba-Novák Agórában.

JÁSZBERÉNY Az Ifjúsági Házban délután 14 órától kisállatkiállítás és -simogató nyílik Jászberényben. A kiállítás 17 óráig tart nyitva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában