Videóval és galériával

2024.04.18. 14:30

Birtokba vették az apróságok a megszépült szolnoki óvodát

Csütörtökön délelőtt adták át a szolnoki Kacsa úti intézményt.

Köllő Judit

A pletykafalu egyik legrégebbi köznevelési intézménye a Kacsa úti óvoda, amely 1962 óta működik. A Szolnok Városi Óvodák tagintézménye mindössze öt hónap alatt, 283 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően újulhatott meg. Az eseményen Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket. 

NB Kacsa úti óvoda (10 of 21)
Mindössze öt hónap alatt újították fel a Kacsa úti óvodát
Fotó: Nagy Balázs

– Emlékszem, hogy tavaly októberben az intézmény udvarán beszélgettünk a szülőkkel az óvoda felújításának terveiről és a gyermekcsoportok elhelyezéséről – mondta Szamosfalviné Törőcsik Ibolya. – Most, öt hónappal később ugyanezen a helyen, s mégis teljesen más, korszerű környezetben köszönthetjük a családokat. Vártuk már a napot, hogy a gyermekek ismét birtokba vegyék a korszerűsített intézményt. 

Összesen 55 kicsi jár a Katica, a Maci és a Süni csoportokba, az apróságok is részt vettek a csütörtöki eseményen.

– Öröm látni ezt a sok mosolygós arcot itt az intézmény udvarán – vette át a szót dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. – Örülök, hogy egy új időszak kezdődik ebben a szép és modern épületben. Szolnokon a 2009 óvodás közül 1727 a város által fenntartott intézményekben, elkötelezett szakemberek mellett cseperedhet. Meggyőződésem, hogy külön értéke van annak, ha az egy lakóterülethez tartozó gyerekek közös óvodába vagy iskolába járnak.

Az intézmény ünnepélyes átadásán Szalay Ferenc polgármester a helyi közösség összetartó erejét méltatta.

Ennek a mai napnak rengeteg nyertese van

 – vélekedett a településvezető. – A szülők saját kezűleg festették le az óvoda kerítését, ami élénk sárga színével azt gondolom, hogy kifejezetten jól passzol a zöld óvodához. Szerintem ez a történet is arról árulkodik, mekkora ereje van a helyi közösségnek és az összefogásnak – emelte ki a polgármester.

Az ünnepélyes megnyitó a nagycsoportos óvodások gyermekműsorával ért véget.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában