ASZTALITENISZ

2018.02.07. 09:24

Csór ismét remekelt

Megyénket egyedül a Jászkun Volán SC 11 éves versenyzője, Csór Laura képviselte a Budapesten megrendezett magyar újonc nemzetközi bajnokságon, melyen tizennégy ország 177 fiatalja ragadott ütőt.

Szöllősi Péter

Csór Laura (jobbra) veretlenül nyerte meg a régiós bajnokságot

Laura az U11-esek csoportjában rögtön a viadal első számú esélyesével, Abaraviciutével kezdett, és sikerült is megnehezítenie a dolgát. Mindössze 3:1-re maradt alul, és mint utóbb kiderült, ennél jobban csak a döntőben szorították meg a későbbi győztes litván lányt.

Ezt követően a szlovák korosztályos ranglistát vezető Darovcovával is remekül tartotta a lépést, szoros vereséget szenvedett. Másnap a vigaszágon (17–29. helyért) előbb a német–japán Itagakit 3:0-ra, majd a svéd Della Mortét 3:1-re győzte le, a német Stelting ellen is vezetett 2:1-re, de 3:2-re veszített, így a vigaszágon a harmadik, míg összesítésben a tizenkilencedik helyet szerezte meg.

Ezzel a teljesítménnyel a negyedik legjobb magyarnak bizonyult a szolnoki lány az európai élvonalat felvonultató mezőnyben.

A nemzetközi versenyt követően régiós megmérettetésre is sor került. Az észak-alföldi régió újonc bajnokságát Szolnokon tartották, amelyen az őszinél jóval népesebb mezőny gyűlt össze.

Csór Laura (jobbra) veretlenül nyerte meg a régiós bajnokságot

Az igazolt lányok között Csór Laura ta­rolt, hiszen az U11-esek és az U13-asok között is veretlenül végzett az élen.

A fiúknál mindkét korcsoportban nyírbátori aranyérem született, de az U13-asoknál Barna Ádám (Jászkun Volán SC) ezüstérmet, míg Zsigmond Ramón (Jászkun Volán SC) bronzérmet vehetett át.

A versenyengedéllyel nem rendelkezők mezőnyében Csiszár Patrícia (Kassai) bizonyult a legjobbnak mindkét korosztályban. A fiúknál pedig a kisebbeknél Rőczey Zoltán (Fiumei), míg a nagyobbaknál Lantai Ádám (Szegő) zárt az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában