VÍZILABDA

2018.05.18. 08:56

Egyre távolabb a címvédéstől a szolnoki csapat

Nem sikerült a szolnoki csapat idei 50. tétmeccse, ugyanis a trónkövetelő Ferencváros simán nyert a Tiszaligetben, a bajnoki döntő második összecsapásán. Ezzel a Dózsa távol került a címvédéstől, míg a Fradinak már csak egy győzelmet kell szereznie a bajnoki aranyéremhez.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnoki legénység küzdött, hajtott a meccsen, sajnos a Ferencváros a játék minden elemében jobbnak bizonyult náluk

Fotó: Mészáros János

Mint tudjuk, a bajnoki döntő első meccsét a Fradi három góllal nyerte a fővárosban, és ezzel szerzett előnyt az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

Csordultig megtelt az uszoda a döntő második találkozójára, remek volt a hangulat, nagy hangpárbajt rendezett a két szurkolótábor.

Nagyon bekezdtek az öt volt Dózsa-játékossal felálló vendégek.

Nikola Jaksics és Varga Dénes egy-egy gólt lőtt 75 másodperc alatt, Cseh Sándor időt kért, próbálta megnyugtatni ideges, kapkodó játékosait. Kisvártatva Zalánki Gergő szépített, de az egyenlítés elmaradt.

A zöld-fehérek ugyanis remekül védekeztek, azonnal megtámadták a labdás embert, ha a blokkjaikon túljutott a labda, még mindig ott volt a kapuban Vogel Soma. A hazai oldalon viszont, sem védekezés, sem kapusteljesítmény nem volt fellelhető.

Ezért Nagy Viktor helyét Kardos Gergő foglalta el a hazai kapuban. Közben forrongott a hazai tábor egy-két bírói ítéletet követően, amikor csak egy góllal vezetett a Fradi, s érdekesen fújtak, vagy nem fújtak a sípmesterek.

Hozzá kell tenni, Varga Dénesék nemcsak jó formában, hanem okosan is vízilabdáztak, a játék minden elemében felülmúlták a házigazdákat. Az első félidő végén 5–8-as állást mutatott az eredményjelző.

A fehér sapkás szolnoki legénység küzdött, hajtott a meccsen, sajnos a Ferencváros a játék minden elemében jobbnak bizonyult náluk

A térfélcsere után tovább növelte előnyét a Fradi, amely önbizalommal telve, jó vízilabdát produkált (6–11). Azt nem lehet mondani, hogy nem harcolt a szolnoki csapat, amely három és fél perccel a vége előtt Andrija Prlainovics és Aaron Younger találatával három gól távolságra közelítette meg ellenfelét (9–12).

Sőt, labdájuk volt a további szépítéshez is, de hibáztak, a zöld-fehérek pedig Madaras Norbert és Varga Dénes löketével bebiztosították megérdemelt győzelmüket (9–14).

– Jól játszott a Fradi, ezért elismerés illeti őket – mondta a mérkőzést követően, Zsivko Gocics, a Dózsa csapatkapitánya. – Most sok minden van a fejemben, de dolgozik bennem az adrenalin, ezért nem mondanék el mindent.

A párharc harmadik felvonását szombaton 15 órakor rendezik Budapesten, a Komjádi-uszodában.

Szolnoki Dózsa–FTC-PQS 9–14 (2–4, 3–4, 1–3, 3–3)

Vízilabda Aréna, 1100 néző. V.: Mucskai, Németh A.

SZOLNOK: Nagy V. – Jansik D., Prlainovics 1, YOUNGER 3, Mezei, Gocics 1, ZALÁNKI 1. Csere: KARDOS G. (kapus), Kis G., M. Alekszics 1, Bátori, Milos Csuk 2, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor. Edző: Kósz Zoltán.

FTC: VOGEL S. – Jansik Sz., Sz. Mitrovics 2, VARGA DÉNES 4, Szirányi, JAKSICS 3, Varga Dániel. Csere: VÁMOS 2, NIKICS 2, Pohl, Madaras 1, Német T., Sedlmayer. Vezetőedző: Varga Zsolt. Edző: Nyéki Balázs.

Cseh Sándor: – Az egyik oldalon látok egy csapatot, amely csúcsra van járatva és bombaformában játszik, míg a másik együttes, a Szolnok kicsit elhasznált benyomást kelt, küzd, amennyire lehet, de nem találja a kapaszkodót.

– Talán a kapura lövések statisztikáját nyertük meg, minden más mutatóban jobb volt a FTC. Már a bemelegítéstől látszik, hogy van benne munka, míg bennünk nincs, hiszen március óta nem tudtunk három napot edzeni egyben, mert háromnaponta meccset játszunk. Ugyanakkor ez csak kifogás, elismerésem az FTC-nek, szenzációsan játszott.

Varga Zsolt: – A védekezés volt a siker kulcsa, a hat hat elleni játékban és emberhátrányban is, hiszen a magyar bajnokról és a Bajnokok Ligája címvédőjéről beszélünk.

– Könyvnek veszem ezt a párharcot, amelyből két fejezetet írtunk meg, de a többi fejezet még üres, szombaton is úgy kell kezdenünk a meccset, mintha nulla nullára állnánk.

Egri öröm, szegedi bánat

A harmadik helyért: OSC–Eger 7–9 (az egri csapat nyerte a bronzérmet, amely a Szolnok és Ferencváros mellett indulhat a Bajnokok Ligája következő évadjában is.

Az OSC mellett a BVSC–Miskolc párharcának győztese indulhat majd az Euro Cupában. A két győzelemig tartó páros csata 1–1-re áll. Egy szomorú hír, miután a nagy múltú szegedi csapat elveszítette az UVSE elleni, 15. helyért folyó párharcot, kiesett az első osztályból. A szegedi gárda négy éve még bronzérmet szerzett az OB I-ben…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában