RÖPLABDA

2018.05.30. 11:03

Heten távoztak, ketten érkeztek eddig Berénybe

A bajnokságban és a kupában egyaránt negyedik helyen záró jászberényi klubnál az idén sem tétlenkednek, a szakmai stáb rögtön a szezon végeztével komoly keretátalakításba fogott, az eddigi fejleményekről Deme Gábor vezetőedző számolt be a Jászsági Térségi Televízió Lelátó című műsorában.

Pabar Gyula

– Tavalyhoz hasonlóan, szeretnénk minél előbb összeszedni a csapatot – kezdte a szakember.

– A legfontosabb az volt, hogy a két saját nevelésű, válogatott játékosunkkal – Lékó Lillával és Pintér Andreával – megállapodjunk. Ez sikerült, és csak ezután kezdtünk el beszélgetni a további lehetséges igazolásokról.

Amikre nyilvánvalóan szükség volt és van is, hiszen az egyaránt három éven át berényi színekben játszó Bertók Bettina, Bleicher Nóra és Borsos Lili mellett a tavaly szerződtetett Miklai Zsanett, illetve a három idegenlégiós (Alina Adamenya, Genesis Miranda, Maria Ivonkina) is a távozás mellett döntött.

– Nem tudtunk annyit fizetni nekik, amennyiért hosszabbítottak volna. Ezzel ugyan nem mondok újat, csak a miheztartás végett megjegyezném, egy kis város, kis költségvetésű klubja vagyunk, ezért be kell látnunk, hogy egy Békéscsabával vagy egy Nyíregyházával szemben nem vehetjük fel a versenyt – folytatta Deme Gábor.

– Ugyanakkor a filozófiánk továbbra sem változott, minél több fiatal, tehetséges játékost szeretnénk beépíteni a felnőttcsapatba, ami sokaknak hízelgő. Ennek köszönhetően tudtuk például megszerezni a Békéscsabából Petőváry Pannit (átló) és Petrenkó Brigittát (feladó).

– Mindkettejük U19-es válogatott, szép jövő áll előttük. Nem mellesleg, három légióssal is közel állunk a megállapodáshoz, egyelőre neveket nem, de annyit elmondhatok, hogy egy kanadai centerről, egy szerb négyes ütőről és egy ukrán négyes ütőről van szó.

Mindezek mellett a stábban is lesz némi változás, Deme Gábor vezetőedző munkáját a továbbiakban a klub korábbi játékosa, Bajáriné Pesti Anikó fogja segíteni, miközben Makai Péter elsődlegesen az utánpótlásképzésben vállal majd szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában