VÉLEMÉNY

2018.06.06. 11:08

Fiatalokat a MÁV csapatába

Huszonkét esztendő múltán búcsúzott a másodosztálytól a Szolnok. Ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, csak idő kérdése volt, hogy ez bekövetkezzen.

Pabar Gyula

Habár a pontos számadatokat nem ismerjük, azért az mindenki számára világos kell, hogy legyen: a MÁV FC az utóbbi években a legkisebb költségvetésű klubok közé tartozott.

Ennek fényében, képtelenség volt idecsábítani jó nevű futballistákat. A folyamatos játéklehetőség és a szép stadion önmagában még nem elég ösztönzőerő.

A támogatók álláspontja is érthető, mikor egy pénzorientált világban inkább a város vízi- és kosársportja mellett teszik le a voksukat.

Az említett sportágakban ugyanis néhány száz millióból akár Európa legjobb klubcsapatát is össze lehet rakni megfelelő szakmai háttérrel (lásd a Bajnokok Ligáját nyerő Dózsa), miközben hasonló büdzséből a honi futballban jó, ha egy dobogóért küzdő NB II-es keret kijön.

Ezért is volna kulcsfontosságú egy ekkora utánpótlásbázissal rendelkező klub esetében a fiatalok beépítése. Elvégre mi értelme van kinevelni őket – ami ugyancsak sokba kerül –, ha a végén nem lesznek a felnőttcsapat hasznára.

Egyébként is, egy tehetségesnek titulált játékosról hogy máshogy derül ki, mire képes valójában, ha nem kapja meg a lehetőséget 17–18 évesen?

Izgalmas nyár elé nézünk, tele kérdőjellel. Azt gondolom, attól nem kell tartani, hogy a történtek után ne lenne majd néző. Akik rajonganak a fociért és szívügyük a MÁV, azok ugyanúgy ki fognak járni a hazai meccsekre és buzdítják majd a csapatot, ahogyan eddig is tették. Még, ha ezúttal a cél nem is a bennmaradás, hanem a visszajutás kiharcolása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában