LABDARÚGÁS

2018.07.03. 09:48

Átok ül a mexikói csapaton

Bőven jutott dráma vasárnapra, mindkét aznapi összecsapás győztese tizenegyespárbajt követően jutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon.

Pabar Gyula

Neymar (balra) gólt és gólpasszt jegyzett Mexikó ellen

Fotó: AFP

A házigazda oroszok a spanyolokat, míg a horvátok a dánokat búcsúztatták ilyen formában. Ellenben a hétfő délutáni Brazília–Mexikó mérkőzés a szép futballról marad emlékezetes, illetve arról, hogy a közép-amerikaiak továbbra sem képesek átlépni a saját árnyékukat…

Gyors gólváltással indult a Horvátország–Dánia találkozó, ami viszont ezután következett, az nem volt túlságosan szemet gyönyörködtető. Már ebből is sejthető, hogy a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a felek, ahogyan a kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem – amelynek legvégén Luka Modric büntetőt hibázott –, így egy újabb tizenegyespárbajnál kötöttünk ki, ami az idegek harcáról és a két ihletett formában védő kapusról szólt.

Az ötödik párban végül döntés született: előbb Nicolai Jörgensen lövését Danijel Subasic lábbal védte, majd Ivan Rakitic a jobb alsó sarokba gurított, ezáltal a horvátok jutottak a szombati negyeddöntőbe, ahol az oroszok várnak rájuk.

Mexikó sorozatban hetedszer szenvedett vereséget vb-nyolcaddöntőben. Pedig ígéretes támadásokat vezetve kezdtek Carlos Osorio tanítványai, de a brazilok szép lassan átvették a mérkőzés irányítását, olyannyira, hogy kizárólag Guillermo Ochoa kapuson múlt, meddig tudnak partiban maradni a közép-amerikaiak.

Neymar (balra) gólt és gólpasszt jegyzett Mexikó ellen
Fotó: AFP

Neymar az 51. percben szerzett vezetést az övéinek, majd a hajrában gólpasszt adott a csereként beálló Firminonak, ezzel megágyazva a Selecao továbbjutásának, amely ellenfele a Belgium–Japán meccs győztese lesz pénteken.

Eredmények: Horvátország–Dánia 1–1 (büntetők után: 3–2), Brazília–Mexikó 2–0, Belgium–Japán 3–2 (egy fordulatos mérkőzésen).

Keddi program: Svédország–Svájc, 16.00. Kolumbia–Anglia, 20.00 – mindkét mérkőzést az M4 közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában