karate

2018.09.16. 09:30

Új street workout pálya épül a jászberényi Y Házban

Jászberény legnagyobb street workout (edzőpark) pályája civil összefogással épül Jászberényben, az Y Házban. A Yakuzák SE dojo-jában, ahol az Y Akadémia képzései is zajlanak, hamarosan az udvar is alkalmas lesz a sportolásra.

Varga Csaba

A belső edzőteremből kikerült a funkcionális edzésekhez használt régebbi állványzat.

Forrás: Y Média

A pálya 20 cm vastag vasbeton alapja augusztusban készült el. Az Active Division elnevezésű, egyedi tervezésű, sok új elemmel gazdagított tornapálya hossza 14, szélessége 11 méter, és több új képességfejlesztési trend is megjelenik benne.

Egyszerre negyvenen tudnak majd edzeni rajta. A munkák folytatásaként a tornapálya sportszereinek, eszközeinek szerelvényezése, villanyszerelés és a gumiburkolat lerakása következik.

Azt, hogy miként néz majd ki az új tornapálya, azt egy támogatói nap keretében mutatták be az érdeklődőknek. Az eseményen egyben a tavaszi Európa-bajnokság junior korú győzteseit, Mező Lilit és Móczó Milánt is sokan köszöntötték, közöttük Jászberény polgármestere, dr. Szabó Tamás, és az egyesület elnöke, dr. Rédei István.

A vendégek megnézhették az építkezést is, valamint megismerhették azokat az átépítési terveket, melyek közül a legtöbb már meg is valósult. Ennek keretében a belső edzőteremből kikerült a funkcionális edzésekhez használt régebbi állványzat.

A keret az épülő tornapálya egyik eleme lesz, a dojo-ban pedig új konzol tartja a TRX-eket, s így megnőtt a belső tér. Hat helyett ma már tíz TRX állás használható, ami azt jelenti, hogy ezen a szeren összesen 21 fő tud egyszerre kényelmesen edzeni, párban pedig ennek a duplája.

A belső edzőteremből kikerült a funkcionális edzésekhez használt régebbi állványzat.
Fotó: Y Média

A munkák oroszlánrészét az egyesület tagjai, gyerekek, szülők és barátok végzik, természetesen szakemberek irányításával. Így a kinti tornapálya is a tagság összefogásával épül, amihez több civil szervezet is csatlakozott.

Köztük a Jászság Népi Együttestől. Szűcsné Urbán Mária és Szűcs Gábor páratlan felajánlást tettek – mondta Agócs Tibor, az Y Akadémia Ház szakmai vezetője. A Jászság Népi Együttes szeptember 30-án jótékonysági előadást tart a Lehel Filmszínházban, és a bevételt az Y Ház tornapályájára ajánlja fel.

Az anyagi bázis megteremtéséhez téglajegy-akciót is hirdetett az Y Akadémia. Az építkezés befejező szakasza pedig ősszel kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában