LABDARÚGÁS

2018.10.12. 12:06

Üstökösként robbant be a köztudatba a 16 éves falvai támadó

„Komáromi, az egy jó csel, és egy jó lövés is jön, vezet a magyar U17-es válogatott!” A rákóczifalvai Komáromi György üstökösként robbant be a köztudatba a litvánok elleni Eb-selejtezőn lőtt, Arjen Robbent idéző bombagóljával. A Puskás Akadémia tizenhat éves támadója az egész mini tornán pazar teljesítményt nyújtott, kulcsszerepe volt abban, hogy csapatunk csoportgyőztesként, nem mellesleg veretlenül jutott a tavaszi elitkörbe.

Pabar Gyula

Komáromi György (labdával) fantasztikus gólt lőtt a litvánok elleni Eb-selejtezőn

Forrás: mlsz.hu

– Ha ezt a gólt valamelyik külföldi topcsapat ellen lövi, akkor biztosan napokig ismételte volna az Eurosport!

– Tudatos megmozdulás volt a részemről, mivel az edzéseken számtalanszor szoktam gyakorolni az ilyet. Az edzők pontosan emiatt a jobb oldalon szoktak játszatni, mert tudják, hogy a labdaátvétel után meg merem húzni a cselt befelé, és ha a helyzet adja magát, nem félek kapura lőni.

– Így utólag, hogyan gondol vissza az elmúlt napok történéseire?

– Nagyszerű érzés volt ismét a hazámat képviselni, ahogyan az is, hogy mindhárom mérkőzésünket – Románia (0–0), Litvánia (3–0), Szerbia (1–0) – végigjátszhattam, ráadásul egy góllal és egy kiharcolt tizenegyessel tudtam hozzájárulni a közöshöz. Az első lépést megtettük, továbbjutottunk az elitkörbe, tavasszal pedig kiharcolhatjuk az Európa-bajnokságon való részvételt.

– Úgy legyen! A bajnokságot illetően milyen tervei vannak?

– Szeretnék minél többször pályára lépni a harmadosztályban szereplő Puskás Akadémia II-ben. Csereként már kaptam egy pár percet az Ajka ellen, de ettől csak még inkább megjött az étvágyam. Így most azért dolgozok, hogy mihamarabb visszakerülhessek a keretébe. Addig is az U17-es kiemelt bajnokságban próbálom a legjobbamat nyújtani hétről hétre (öt meccs, öt gól, ezzel holtversenyben vezeti a góllövőlistát – a szerk.).

Komáromi György (labdával) fantasztikus gólt lőtt a litvánok elleni Eb-selejtezőn
Fotó: mlsz.hu

– Korábbi edzője, Ruskó Zsolt úgy fogalmazott Önnel kapcsolatban: jó mentalitású srác a Gyuri, akinek a tehetsége és a szorgalma is maximálisan megvan ahhoz, hogy egyszer nagy futballista váljon belőle.

– Kis túlzással, három és fél éves korom óta erre készülök. Mindent a focinak rendelek alá, e nélkül talán nem is juthattam volna el Felcsútra. A napi rutinom is ennek megfelelően alakult ki: délelőtt suli, délután edzés, majd este jöhet egy kiadós szunya, hogy kipihenten ébredjek másnap. Hétvégén mérkőzés, ami után egyből utazom haza Rákóczifalvára, mert a focinál csak egy dolog fontosabb számomra, a családom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában