VÍZILABDA

2018.11.21. 14:42

A tavalyi BL-döntő résztvevői csatáznak szerda este

Folytatódnak a küzdelmek a legrangosabb európai kupában, a LEN Bajnokok Ligájában. A főtábla B csoportjának harmadik fordulójában, a Szolnoki Dózsa csapata, a Jug Dubrovnik vendége lesz ma este hét órakor az Adria-parti városban.

Varga Csaba

Prailanovicsra (labdával) és társaira a következő meccsen is kezek erdeje várhat

Fotó: Csabai István

Két olyan pólósgárda találkozik szerda este, amelyek az elmúlt években Bajnokok Ligáját nyertek Budapesten. A Jug Dubrovnik két éve a Margitszigeten míg a Szolnoki Dózsa tavaly nyáron a Duna Arénában diadalmaskodott.

Tovább ragozva a fináléban a szolnoki csapat, több mint tízezer néző előtt 10–5-re épp Dubrovnikot verte, és hódította el a Bl-serleget. A 2017-18-as sorozatban a BL genovai negyeddöntőjében is összemérték erejüket a felek, a horvát csapat 9–8-ra győzött, végül harmadik lett, míg a Dózsa az ötödik pozícióban zárt.

Az idei BL-szezonban a szolnoki legénység előbb hazai pályán játszva 10–9-re legyőzte az ugyancsak horvát Split csapatát, majd 7–5-re kikapott az olasz Verona otthonában. A Dubrovnik a rajton 7–6-ra győzött a Spandau berlini uszodájában. Majd hazai medencében 13–6-ra bizonyult jobbnak a Splitnél.

– A mezőny egyik legerősebb csapata a Dubrovnik, minden posztra két emberük van – mondta az elutazás előtt Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője.

– Épp ezért tudjuk, hogy mi vár ránk a horvát városban, azért is nehéz lesz, mert nem vagyunk készen, nálunk még javában zajlik az építkezés. Javuló játékkal egy jó meccset akarunk játszani a dubrovniki uszodában.

Prailanovicsra (labdával) és társaira a következő meccsen is kezek erdeje várhat
Fotó: Csabai István

Gocics edző javuló formáról beszélt, ami igencsak ráfér a csapatra, hiszen szombaton este hazai medencében, csúfos nyolcgólos vereséget szenvedtek az OSC-től.

Másnap a fővárosban döntetlent értek el, ezzel együtt is búcsúztak a Magyar Kupától, amelynek a címvédői voltak. A szolnoki csapat kapusa, Nagy Viktor szerint nehéz dolguk lesz a Jug otthonában is.

– Hosszú ideje már, hogy a horvát csapat a kontinens egyik legjobb együttese – jelezte a válogatott hálóőr. – Mióta BL-mérkőzéseken szerepelek, Dubrovnikban csak egyszer nyertünk, még a Vasas csapatával, vagy tíz esztendeje.

– Most is nehéz dolgunk lesz, ám ha azt játsszuk, amit előtte megbeszélünk és végig koncentrálunk, akkor egy jó eredményt érhetünk el, akár még nyerhetünk is.

Szerdai program:

Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa, 19.00 – (Tv: Sport2)

Waspo Hannover (német)–BPM Sport Management (olasz), 19.00

Olympiakosz (görög)–Spandau 04 (német), 20.00

A B-csoport állása: 1. Jug Dubrovnik 6, 2. BPM Sport Management 6, 3. Mladost Zagreb 4, 4. Szolnoki Dózsa 3, 5. Waspo Hannover 2, 6. Olympiakosz 1, 7. Spandau 0, 8. Jadran Split 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában