KOSÁRLABDA

2018.11.10. 08:57

Az Olaj jó passzban van, a Berénynél a védekezésre fókuszálnak

Immár a 7. fordulónál tartanak a csapatok az élvonalbeli bajnokságban. Mindkét együttesünk egyaránt ma játszik, közülük az Olaj a DEAC-ot 16 órakor, míg a Jászberény a Kecskemétet 18 órakor fogadja.

Varga Csaba

A piros mezes szolnoki csapat folytatni akarja győzelmi sorozatát.

Forrás: kosarsport.hu

Fotó: kosarsport.hu

Lehet mondani, hogy jó passzban van az Olaj, hiszen a csapat a hátralévő két fordulótól függetlenül biztos továbbjutónak mondhatja magát az Európa-kupa H csoportjából. Jövő szerdán hazai pályán az olasz Sassari ellen már a csoportelsőségért lépnek pályára Vojvoda Dávidék.

Rátérve a bajnokságra, az elmúlt fordulóban a vártnál is biztosabban nyertek Zalaegerszegen, ugyanúgy egy vereséggel állnak, mint a listavezető PVSK, amelyik a forduló csütörtöki nyitómeccsén kilenc ponttal verte a Szedeák együttesét.

Az elmúlt fordulóban az Olaj mai vetélytársa, a DEAC 95–88-ra verte a Falcót, ezzel ötvenszázalékos a mérlegük a pontvadászatban. A napokban erősödtek a hajdúságiak, ugyanis leigazolták az elmúlt évad legértékesebb játékosát, Ivosev Tamást. Az erőcsatár tavaly a Kaposvár soraiban többek között 20 pontot és 9 lepattanót gyűjtött átlagban.

Legutóbb az újvidéki 3x3-as kosárcsapatával egy európai kupasorozatot nyert, most tért vissza a nagypályára. Ivosev évekkel ezelőtt az Olajban is szerepelt, akárcsak debreceni játékostársai, Milos Boriszov és Polyák László. A szolnoki csapat kedden Szombathelyen harcolta ki a továbbjutást az Európa-kupában, csütörtök óta újra a bajnoki folytatásra készülnek.

– Örültünk a kupasikernek kedden este – emlékezett vissza Tóth Ádám, az Olaj centere.

– Másnapra pihenőt kaptunk, az elmúlt két napban edzések és videózás szerepelt a programunkban. Nehéz sorozat közepette vagyunk, de a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen EK-meccsek mellett bajnoki rangadók is várnak ránk. Először azonban szerencsésen túl akarunk lenni a debreceniek elleni találkozón. Jó meccset várok, természetesen nyerni akarunk szombaton délután.

A piros mezes szolnoki csapat folytatni akarja győzelmi sorozatát.
Fotó: kosarsport.hu

Negyedik hazai meccsét játssza a JP Autó Jászberény gárdája, az első három szorosra sikerült az Atomerőmű SE (91–90), az Alba Fehérvár (81–82) és a Körmend (89–90) ellen. Mint tudjuk, az utóbbi kettőt elveszítették a kék-fehérek, rájuk férne már egy győzelem.

Az elmúlt fordulóban kikaptak a Körmendtől, de a meccsen jól mutatkozott be a csapat új szerzeménye, Damier Pitts. Róla is beszélt a bb1.hu-nak Nikola Lazics, a JKSE edzője.

– Próbáltuk kihasználni az időnket arra, hogy beépítsük az új játékosunkat, Damier Pittst. Meglátjuk, ez mennyire sikerült. Szeretnénk jobban játszani, mint a Körmend ellen, de nehéz lesz, hiszen a Kecskemét olyan csapat, amelynek nem igazán számít az, hogy idegenben vagy hazai pályán van. Jobban kell védekeznünk, mint legutóbb, ez fontos lesz. Kisebb sérülések mindenhol vannak, remélem, hogy mindenki tud majd játszani.

A vendégek nem titkolják, hogy első idegenbeli győzelmükre készülnek edzőjük, Forrai Gábor irányításával, akinek nem lehetnek túl jó emlékei a Jászberénnyel kapcsolatban. Néhány éve dolgozott a Jászság fővárosában, de nem tölthette ki a szerződését. Az elmúlt évadban pedig a kecskeméti csapattal kétszer is kikaptak a Jászberénytől.

A 7. forduló párosítása: Pécsi VSK–Szedeák 85–76. Szombat 16.00: Szolnoki Olaj KK–DEAC, 18.00: Sopron–Atomerőmű, Kaposvár–ZTE KK, Körmend–TF-BP, Jászberény–Kecskemét, a Falco KC–Alba Fehérvár mérkőzést december 6-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában