kosárlabda

2018.11.15. 17:08

Lépéselőnyben az Olaj

A már továbbjutó két kosárcsapat, a Szolnoki Olaj és az olasz Sassari párharcából a hazai pályán szereplő szolnokiak kerültek ki győztesen, az Európa Kupa H-csoportjának ötödik fordulójában.

Varga Csaba

A felek első olaszországi összecsapását a szardíniai csapat négy ponttal nyerte, így egyszerű volt a képlet, ha ennél nagyobb különbséggel nyer az Olaj, és a jövő héten is győz az angliai Leicesterben, akkor a továbbjutás mellé a csoport elsőséget is elkönyvelheti a kupasorozatban.

Mutatós akciókkal kezdtek a vendéglátók, közülük Benke Szilárd és Luksa Andric gyártotta a pontokat. A három évvel ezelőtti olasz bajnokcsapat a negyed végén ébredt, Stefano Gentile és Terrany Petteway találataival egy pontra zárkóztak fel. A folytatásban kevesebb pont esett, de keményebb lett a játék, a bírók szórták a személyi hibákat, negyed óra játék után Andric neve után négy hiba állt.

A meccs igazából a nagyszünet után dőlt el, a jó csapatvédekezés és Vojvoda Dávid nagyszerű alakításai után tizenkét pontos előnyt szerzett az Olaj. Az olaszok előbb fonalat, majd türelmüket is elveszítették. Rashwan Thomas elfelejtette, hogy az első negyedben már kapott egy technikai hibát, amit a második félidőben megfejelt egy sportszerűtlen hibával, így vízipólós nyelven cserével végleg kizárták a játékból.

A folytatásban 16 ponttal is előrébb járt az Olaj, mint vetélytársa, és úgy tűnt, hogy simán nyer.. A Sassari azonban megnyitotta a hajrát, nyolc pontra jött fel. Mint megszokhattuk Sztrahinja Milosevics össze kapta társait, Jaylin Airington pedig fontos duplákat szerzett, csapatuk pedig 13 ponttal megnyerte a meccset, és robog a csoportelsőség felé.

Szolnoki Olaj KK–Dinamo Sassari 87–74 (23–22, 16–15, 25–15, 23–22)

Tiszaligeti Sporcsarnok, 1227 néző. Vezette: Yalman (török), Karakacunisz (görög), Jurcevic (horvát)

OLAJ KK: VOJVODA 23/9, Kovács P. 2, BENKE 9, MILOSEVICS 16, Tóth Á. 8. Csere: AIRINGTON 7, Rowsey 4, ANDRIC 13, Murphy 5, Csák. Edző: Dragan Alekszics

A sassari legjobb dobói: Smith 16/3, , BAMFORTH 15/3, Cooley 15, Petteway 12/6

Dragan Alekszics: – Pozitívum, hogy mindegyik negyedet megnyertük a jó olasz csapat ellen. Sikerünket főként a jó védekezésünknek köszönhetjük. Nagy élmény volt ez a mérkőzés, reméljük, sok ilyenben lesz még részünk.

Vincenzo Esposito, a Sassari edzője: – Az első félidőben kontrolláltuk a mérőzést, a folytatásban viszont szétesett a játékunk, és túl sokat foglalkoztunk a játékvezetőkkel.

A H-csoport állása

1. Szolnok 4 1 425–393 9

2. Sassari 4 1 441–388 9

3. Falco KC 2 3 386–415 7

4. Leicester 0 5 366–442 5

További eredmény: Leicester (angol)–Falco KC 84–95

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában