triatlon

2019.06.12. 10:54

A Fergeteg tagjai három aranyérmet szereztek egyéniben

Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Balatoni Úszóiskola (BÚI) országos ranglistaversenyt és mixváltócsapat-ob-t, a Somogy megyei Lengyeltótiban tartott versenyen az abonyi Fergeteg Triatlon SE tizenöt fővel képviseltette magát.

Varga Balázs

Farkas Lilla (balra) negyedik lett a felnőttek között.

Forrás: Beküldött fotó

A kétnapos megméretésre hazánk szinte minden pontjáról érkeztek sportolók, akik előbb egyéniben, majd váltóban álltak rajthoz. Az első „felvonásban” a Fergeteg tagjai közül hárman is a dobogó tetejére állhattak fel, Soós Gergő a serdülő, Major Gábor a felnőtt, míg Medveczky Edit a szenior korcsoportban végzett az első helyen. Sprinttávon – amely 750 méter úszásból, húsz kilométer kerékpározásból és öt kilométer futásból áll – is szép eredmények születtek, többek között Farkas Lilla a felnőttek között negyedikként ért célba, míg Nagy Olívia a junioroknál lett ötödik.

Farkas Lilla (balra) negyedik lett a felnőttek között.
Fotó: Beküldött fotó

Másnap két csapatuk veselkedett neki a váltófutamoknak. Az újoncok között tizenhét egyesület 148 indulóval versenyzett, itt a 200 méter úszást négy kilométer kerékpározás követte, majd egy kilométer futással zárult a szám, amelyben a Szórád Boglárka, Kerekes Zsombor, Szórád Réka és ifj. Major Gábor négyes a tizenharmadik helyen végzett.

Az UP 2 elnevezésű korcsoportban tizennyolc klub 136 versenyzőjének 400 méter úszást, nyolc kilométer bringázást és két kilométer futást kellett teljesítenie. A fergetegesek Kiss Alexandra, Vincze Ákos, Nagy Olívia és Nyekeczky Dániel alkotta csapata a nyolcadik helyet szerezte meg.

Eredmények

Ranglistaverseny

Serdülők, fiúk: 1. Soós Gergő

Lányok: …14. Molnár Gréti

Felnőttek: 1. Major Gábor

Szeniorok: 1. Medveczky Edit

Sprinttáv

Ifjúságiak: …7. Vincze Ákos

Juniorok, férfiak: …9. Nyekeczky Dániel

Nők: …5. Nagy Olívia

Felnőttek: …4. Farkas Lilla

Szeniorok, II. kategória: …20

Szabó Attila. III. kategória: …8. Király László

Mixváltó

Újonccsapat: …13. Szórád Boglárka, Kerekes Zsombor, Szórád Réka és ifj. Major Gábor

UP 2 csapat: …8. Kiss Alexandra, Vincze Ákos, Nagy Olívia és Nyekeczky Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában