Lábtenisz

2019.06.25. 10:04

Hazai sikerek a Kadi-kupán

A magyarországi lábtenisz egyik legnagyobb és legismertebb tornája a Kadi-kupa, amit immár harmincegyedik alkalommal rendeztek meg Szolnokon, a Tiszaligeti Teniszcentrum pályáin.

Varga Csaba

Megemlékezéssel indult a program, hiszen a torna atyja, névadója, Ignácz Kálmán, vagy ahogy mindenki ismerte, Kadi, sajnos már nincs köztünk. Az egykori magyar bajnok ökölvívó, később világbajnokságon is induló lábteniszező három évtizeden át szervezte a róla elnevezett tornát, és jó néhány alkalommal volt a győztes csapat tagja.

Sajnos Kadi tavaly visszaadta lelkét a teremtőnek, és átigazolt az égiek csapatába. Barátai és tisztelői azonban őrzik az emlékét.

– Amíg élünk, megrendezzük a tornát, hiszen Kadi a barátunk is volt – mondta az egyik szervező, Zoufal Nándor, aki egykoron Európa-bajnoki címet szerzett párosban. Kadival is szerepeltem egy csapatban, és nagyon sokszor csatáztunk egymás ellen a tengópályán. Rátérve a versenyre, amelyre 26 pár nevezett, annak külön örülök, hogy mindegyik kategóriában szolnoki siker született. Annak ellenére, hogy ismét erős mezőny indult.

Eredmények:

Szeniorok: 1. Fehér Norbert–Kun József (Szolnok), 2. Kiss Ferenc–Nagy Zoltán–Berta Mihály (Szödliget), 3. Nagy Tibor–Tárkány Zsolt (Szeged).

1/2-es kategória: 1. Fazekas Péter–Lengyel Béla–Pozderka István (Szolnok), 2. Gulácsi Róbert (Hajdúszoboszló)–Odroga Mátyás (Győr, 3. Sipos Árpád (Bicske)–Dentsa András, Izsák Anna (Szár),

1/3-as kategória: 1. Fazekas–Lengyel–Pozderka, 2. Ge­ijer Ferenc–Molnár Gábor–Jónás Dávid (Százhalombatta), 3. Gulácsi Róbert (Hajdúszoboszló)–Odroga Mátyás (Győr).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában