KOSÁRLABDA

2019.06.13. 10:37

JKSE: Nikola Lazics marad, de Gulyás Csaba távozik

Az éremcsaták még folynak, ám tíz csapat számára már véget értek a küzdelmek a férfibajnokságban. A JP-Autó Jászberényi KSE gárdája az ötödik helyet szerezte meg, amire senki nem számított a szezon előtt, ám a bravúros alapszakaszbeli szereplés után mindenkiben maradt egy pici hiányérzet. Erről is beszélgettünk Gulyás Csaba leköszönő klubelnökkel.

Varga Csaba

A következő évadban is Nikola Lazics lesz a jászberényi csapat vezetőedzője.

Fotó: Gémesi Balázs

Közel egy esztendeje azt mondta Gulyás Csaba, hogy nyugodtabb szezont szeretnének, mint az előzőkben, amikor rendre csak a mezőny alsó felében végeztek. Egy biztos, most kijött a lépés a berényieknek, olyannyira, hogy az alapszakaszban az Olaj mögött sokáig a második helyen tanyáztak, csak a hajrában szorultak le a dobogóról, ugyanannyi győzelmet szereztek, mint a harmadik, azóta már döntős Falco csapata.

Közben a Magyar Kupa negyeddöntőjében legyőzték a Körmendet, végül a negyedik helyen kötöttek ki. Visszatérve a bajnokságra, a középszakaszban nyolc meccsükből csupán egyet sikerült megnyerniük, az Olaj ellen, hazai pályán. A PVSK-val szembeni utolsó középszakaszbeli találkozón pedig a pályaelőnyüket is elbukták, a negyeddöntőben pedig három szoros ütközetben veszítettek a pécsi vasutasok ellen.

– Valóban nyugodtabb szezont akartunk, mint az elmúlt években – kezdte a klubelnök.

– A tavasz elején még az éremben is reménykedtünk, ám a sérülések miatt, akárcsak Szolnokon, nálunk is kulcsemberek dőltek ki a sorból, akiket már nem tudtunk pótolni. Tényleg csak kevés hiányzott, ahhoz, hogy fennállásunk legjobb eredményét érjük el, végül is megismételtük a hat évvel ezelőtti ötödik helyünket.

„Mondom, soha rosszabb esztendőt nem kívánhatunk magunknak.”

A következő évadban is Nikola Lazics lesz a jászberényi csapat vezetőedzője.
Fotó: Gémesi Balázs

Ebben az időszakban már a szurkolók azt találgatják, ki marad, távozik, illetve érkezik a csapathoz, erről is beszélgettünk Gulyás Csabával, aki a továbbiakban nem tudja elvállalni az elnöki pozíciót. Sőt, távozik a klub névadó szponzora, amely még januárban jelentette be, hogy visszalép a támogatástól.

– Öt évig voltam elnök, mondhatnám azt is, a csúcson távozom. Azért nem egyszerű vezetni egy klubot, és sokszor nem is hálás dolog. Teszem hozzá, szívesen csináltam, de a következő ciklusban nem fogom elvállalni az elnöki poszt ellátását. A családommal, a három gyerekünkkel szeretnék többet lenni.

– Adótanácsadó végzettségem van, a szakmámat sem szeretném elhanyagolni. A közgyűlésen még nem találták meg az utódomat, ezért még én látom el a teendőket. Én tárgyalok a leendő vezetőedzővel és a játékosokkal.

– Egyelőre annyit tudok elmondani, megszületett a megegyezés a szakmai stábbal, a következő évadban is Nikola Lazics látja el a vezetőedzői, míg a Lo Elhadji Malick a pályaedzői teendőket. A csapatból is minél több játékost szeretnénk megtartani, ami már csak azért sem lesz könnyű, mert jól szerepeltünk az évadban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában