KOSÁRLABDA

2019.07.18. 09:16

Amerikai centert szerződtetett az Olaj

Megtalálta első légiósát a következő évadra a Szolnoki Olajbányász kosárcsapata – adta hírül az iszolnok.hu. A Magyar Kupa címvédője szerződést kötött az amerikai Demetris Morant-tal.

Varga Csaba

Az Olajra (pirosban), valamint a Jászberényre (fehérben) is fontos és egyben küzdelmes mérkőzés vár szerdán

Fotó: Gémesi Balázs

A 27 éves, 206 cm magas center a tavalyi évet a német Artland Dragonsnál töltötte, 13 pontot és 6,7 lepattanót átlagolt 29 mérkőzés alatt. Kiemelkedően teljesített dobásblokkolásban, ahol a liga 3. legjobban rangsorolt játékosa lett. A játékos gyorsaságával, védekezésével, dinamizmusával, lepattanózásával és remek mentalitásával a Szolnoki Olaj KK erőssége lehet.

A floridai születésű játékos az FGCU (Florida Gulf Coast University Eagels) csapatában fejezte be NCAA-karrierjét, ahol a 2016/17-as szezonban a csapat húzóembereként 10,5 pontot és 7,9 lepattanót átlagolt. Ráadásul Morantot beválasztották a konferencia legjobb ötösébe, mi több, az év védőjátékosa címet is bezsebelte szenior évében.

Az egyetemi évek után Görögországban, az Aris Thessaloniki csapatánál kapott profi szerződést, majd Németország felé vette az irányt, ahol az Artland Dragons meghatározó játékosává nőtte ki magát. Az amerikai játékos szerződése a 2019/20-as szezonra szól a Szolnoki Olajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában