GALÉRIÁVAL

2019.08.16. 10:41

Elkezdte az edzést az átalakított Szolnoki Olaj KK

Új évad, új remények a Szolnoki Olajbányász csapatánál, amely csütörtökön délután munkához látott, magyarán megkezdte a felkészülést az elkövetkező szezonra. Erről (is) beszélgettünk Pór Péter szakmai igazgatóval.

Varga Csaba

Egy kis visszatekintő, hiszen a régió egyik legeredményesebb és legnépszerűbb klubjáról van szó, amely nyolcszoros bajnok és kupagyőztes. A magyar férfimezőnyben egyedüliként kétszer jutott be a Eurochallenge Kupa négyes döntőjébe, amelyben mindkétszer a negyedik helyen végzett. Mindezeket a sikereket a 91-es bajnoki cím kivételével az új évezredben érte el a dr. Nyerges Zsolt és Tóth Zoltán által vezetett klub.

Az elmúlt évadban úgy tűnt, hogy tovább gyarapítja trófeái számát a Szolnoki Olaj KK, hiszen a bajnokság alapszakaszának nagy részében fölényesen vezette a tabellát. A csapat megnyerte februárban a Magyar Kupát, ám ezt követően egy példátlan sérüléshullám miatt az együttes lemaradt előbb a bajnoki döntőről, majd a bronzcsatát is elveszítette. Mindez egyben azt jelentette, hogy a piros-feketék hosszú idő után először nem indulhatnak nemzetközi kupasorozatban.

A nyáron aztán nagy változások történtek a klubnál. Pór Péter mint régi-­új szakmai igazgató visszatért a klubhoz. Róla tudni kell, hogy az Olaj saját nevelésű edzője, a csapattal egyetemben három-három bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett 2007–2012 között.

– Dragan Alekszics vezetőedző irányításával csütörtökön munkához látott az együttes a Tiszaligetben – mondta hírportálunknak Pór Péter.

– A keretből három játékosunk hiányzik, Juhos Levente és Pallai Tamás a felnőttválogatottal egy hamburgi nemzetközi tornán szerepel, míg Andre Jones a szlovák válogatott tagjaként Eb-pótselejtezőn vesz részt. Ők hárman majd a jövő héten csatlakoznak csapatunkhoz.

A szakember elmondta, hogy a fiúk a Tiszaligetben fognak dolgozni, majd tesztmeccseken és tornákon fognak hangolni a szeptember 28-i bajnoki rajtra.

– A csapat két hét múlva a szlovákiai Privigyén játssza első edzőmeccsét – folytatta Pór Péter.

– A másodikat szep­tember 2-án játsszuk, amikor a kunszentmártoni csarnokban az Atomerőmű SE csapatával találkozunk. Majd szeptember 4–7. között Belgrádban, a montenegrói Mornar Bar, a romá­niai Kolozsvár és a házigazdák részéről az OKK Beograd lesznek az ellenfeleink. Ezt követően 9–10-én Nagyváradon, a hazaiak, a macedón MZT Szkopje és a bolgár Levszki Szófia társaságában veszünk részt egy tornán. A továbbiakban szeptember 18-án hazai pályán fogadjuk a Kecskemétet, majd három nap múlva a rajt előtti utolsó edzőmeccsünket is letudjuk, de egyelőre még nem ismert az ellenfelünk.

Pór Péter elmondta továbbá, hogy jó hírt kaptak az MKOSZ-től. A szövetség elnöksége helyt adott ugyanis a szolnokiak kérésének, s engedélyezte ősztől az Olaj U23-as csapatának indulását az NB I. B Zöld csoportban. Ezzel kívánják biztosítani az átmenetet fiatal tehetséges játékosaiknak a 18 éves kor és a felnőttkeretben való szereplés között. A B csoportos évad szeptember közepén rajtol.

 

Ez történt nyáron az Olajnál

MARADNAK: Kovács Péter, Rudner Gábor, Samuel Taiwo, Csák Bence, Frank Áron, Frikker Marcell, Arnóth Zoltán, Pallai Tamás, Várbíró Gergő, Orbán Bendegúz, Gilszki Erik. Dragan Alekszics (vezetőedző), Jakab Máté, Szarvas Gábor (edző)

ÉRKEZŐK: Andre Jones (Eurobasket Roma – olasz), Kenneth „Speedy” Smith (Grand Rapid Drive – USA, NBA G-League), Demetris Morant (Artland Dragons – német), Dakarai Tucker (Rio Grande Valley Vipers – USA, NBA G-League), Nemanja Krsztics (Novi Pazar – szerb), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák), Tóth Norbert (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

TÁVOZÓK: Vojvoda Dávid (Reggio Emilia – olasz), Benke Szilárd (Falco KC Szombathely), Tóth Ádám (DEAC), Tóth Zoltán (Cegléd), Andrew Rowsey (?), Jaylin Airington (?), Luksa Andric (?), Nemanja Milosevics (?), Nikola Malesevics (?), Sztrahinja Milosevics (?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában