kosárlabda

2019.08.09. 10:06

Krsztics az Olaj ötödik légiósa

Szerb válogatott erőcsatárral teljes az Olajbányász légióskerete. A 26 éves, hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Nemanja Krsztics aláírta a 2019–2020-as bajnoki évadra érvényes szerződését, így ő is csatlakozhat hamarosan Dragan Alekszics csapatához.

Varga Csaba

Krsztics a tavalyi idényt a Novi Pazar együttesénél töltötte, ahol 36 meccs alatt 18,4 pontos és 6 lepattanós átlagot tudhatott magáénak. Az előbbi mutatóval a szerb liga negyedik legjobb pontszerzője lett.

Krsztics a Hemofarm Vrsac utánpótlásműhelyéből indult, majd három évet töltött a Mega Leksnél, játszott az Igokeában és a Mornar Barban is. A szolnokiak új légiósa szerepelt hazája utánpótlás- és felnőttválogatottjában. Játszott a 2013-as Eb-n hetedik helyen végzett szerb együttesben.

Az Olajbányász korábban már megállapodott a válogatott Kovács Péterrel és Juhos Leventével, Rudner Gáborral, valamint Tóth Norberttel. Krsztics mellett további négy légióssal is szerződést kötöttek, az irányító Kenneth Smithszel, a hátvéd Andre Jonesszal, a bedobó Dakarai Tuckerrel és a center Demetris Moranttal.

Az elmúlt évadban kupagyőztes Olaj játékoskerete Csák Bencével, Samuel Taiwóval, Pallai Tamással és Frank Áronnal teljes. Dragan Alekszics csapata jövő csütörtökön kezdi meg a felkészülést az évadra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában