Kajak-kenu

2019.11.17. 21:15

Sevillában edzettek a szolnoki kajakosok

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében a férfi felnőtt válogatott egy része Sevillában edzőtáborozott november 2-től 15-ig. A tábor célja az volt, hogy megtalálják azt a legütőképesebb férfi párost, amely 1000 méteren olimpiai kvótát tud szerezni.

Miriszlai Mirandella

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub két válogatott kajakosa, Gál Péter és Bogár Gábor is Sevillába utazott.

– Nem megszokott, hogy ebben a felkészülési időszakban melegvízi edzőtáborban készüljetek a következő szezonra. Hogy éreztétek magatokat?

– A párosok kipróbálása szempontjából fontos, hogy jó körülmények között tudjunk gyakorolni, ezek adottak voltak Sevillában- kezdte Péter. – Nagyon jó hangulatban telt ez a két hét, remekül összekovácsolódott a csapat, az időjárás pedig elkényeztetett minket – folytatta Gábor. – Minőségi munkát tudtunk végezni, ehhez minden adott volt, beleértve a szállást és az étkezést is.

– Milyen edzéseket végeztek a táborban?

– Heti tíz vízi edzésünk volt, plusz a kiegészítő konditermi munka és futás. Délelőttönként az egyes edzéseké volt a főszerep. Résztávos vagy iramevezéseket végeztünk technikai elemekkel kiegészítve. Délutánonként voltak a hangsúlyos páros edzések, melyek egy bemelegítő részből és egy három perces maximális iramból álltak. Minden nap más és más felállást próbáltunk ki. A vízi felkészülést Nyerges Attila és Matyus Zsolt, a kiegészítő feladatokat pedig az edzőnk, Hadvina Gergely irányította.

– A tábor célja az volt, hogy megtalálják a legjobb férfi párost 1000 méteren. Milyen egységek alakultak?

– Sevillában olyan párosok is egy hajóba ülhettek, akiknek korábban eddig erre nem volt lehetősége. Számos új egység alakult, de vannak akik maradnak az eddig megszokott felállásban – számolt be Gábor. – A két hét végére úgy tűnik, erős páros lehet például a Noé Zsombor- Dombvári Bence kettős, de jövő tavasszal valósabb képet kaphatunk majd – tette hozzá Péter.

– A próbák során alakult ki olyan páros, akivel elképzelhető lehet számotokra a közös munka jövőre?

– Mindketten ültünk olyan párosokban, amelyek akár ígéretesek lehetnek, azonban korai lenne még az elköteleződés.

– Idén mindketten indultatok párosban a szegedi világbajnokságon. A Bogár-Noé páros ötödik helyezést ért el a vb-n. Lehet, hogy jövőre is együtt vágtok neki az idénynek?

– Nincs kizárva, hogy ennek a párosnak lesz még jövője, de a következő szezont biztosan nem együtt fogjuk megkezdeni – mondta Gábor.

– Úgy gondolom, az idei vb után mindenkit izgalomban tart a kérdés, vajon a Kammerer-Gál páros jövőre is együtt készül majd?

– Terveink szerint együtt vágunk neki a szezonnak. A jövő évi tavaszi edzőtábor során már szeretnénk páros edzéseket is végezni – válaszolta Péter.

– Hogyan értékelitek, eredményesnek mondható a tábor?

– Céljának megfelelően remek lehetőséget nyújtott arra, hogy olyan emberekkel próbáljuk ki a párost, akikkel korábban nem volt eddig lehetőségünk – összegezték a fiúk.

– Mik a terveitek az év hátralévő részére?

– Most egy lazább hetünk következik, utána elkezdjük a szárazföldi alapozó edzéseket, amelyek futásból, konditermi- és úszóedzésekből állnak mellette, ha az időjárás lehetővé teszi, próbálunk vízi munkát is végezni – zárták a beszélgetést a sportolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában