KOSÁRLABDA

2020.01.09. 07:16

Újabb utánpótlástornát rendeznek Szolnokon

A Szolnoki Kosárlabda Akadémia csapatára négy mérkőzés vár az U20-as korosztály European Youth Basketball League (EYBL) második tornáján.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A szolnoki Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában a mieink mellett négy ország csapatai lépnek pályára mától vasárnapig. Azt tudni kell, hogy a szolnoki legénység immár ötödik éve indul a több korosztályt is versenyeztető EYBL nevű nemzetközi sorozatban. Szolnokon minden esztendőben rendeznek egy-egy tornát, most sem lesz másképp.

Ezúttal a junior korosztály legénységei lesznek érdekeltek. A vetélytársak közül a hírek szerint az olasz Rimini és az indiai NBA Academy Mumbai kifejezetten jó játékerőt képvisel. A svéd és a szlovák együttes pedig közel hasonló tudással bír, mint a szolnokiak, akik az U18-as korosztályt indítják a juniorok között, ahol a húszévesek is szerepelhetnek.

– Nem támasztunk a csapat felé nagy elvárásokat, amelyet egy fiatal edző kolléga, Mándoki Tamás irányít – mondta Pór Péter, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

– Úgy gondoljuk, ez a torna egy jó felkészülési állomás lehet az együttes számára az U18-as kiemelt bajnokság küzdelmeire.

A szolnokiak programja

Csütörtök, 19.00: Szolnoki KA–Junior Levice (szlovák)

Péntek, 20.00: Szolnoki KA–Rimini (olasz)

Szombat, 14.30: Szolnoki KA–Skuru Basket (svéd)

Vasárnap, 13.00: Szolnoki KA–NBA Academy Mumbai (indiai) V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában