szumó

2020.02.28. 10:15

Egy rakat érmet szereztek a Szolnoki MÁV SE szumósai

A napokban Dunaharasztiban lépett szőnyegre a Szolnoki MÁV SE szumócsapata. A seregszemlén mindkét nem számára az U12-es és az U 16-os korosztálynak országos bajnokságot, a többi korcsoportnak pedig Haraszti Kupa néven válogatóversenyt rendeztek.

Varga Csaba

Ismét kitett magáért a Szolnoki MÁV SE csapata

Fotó: Beküldött fotó

Ami jó hír, ismét kitettek magukért a szolnoki szumópalánták, hiszen egy rakat érmet szereztek a Pest megyei településen.

– Azt gondolom, hogy jól sikerült versenyen vagyunk túl – kezdte Nedbalek Ferenc, A Szolnoki MÁV SE birkózó- és szumószakosztályának vezetőedzője. – Tulajdonképpen ez volt idén a második megméretésünk. Először Érden szerepeltünk, ahol nagyon erős és népes nemzetközi mezőnyben sem okoztak csalódást gyerekeink. Most pedig a magyar bajnokságon és válogatón is bizonyították, hogy számolni kell velük.

Ismét kitett magáért a Szolnoki MÁV SE csapata
Fotó: Beküldött fotó

Nem szeretnék senkit külön kiemelni, hiszen az eredményeik önmagukért beszélnek. Ez a két verseny mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen ősszel Bukarestben lesz az Európa-bajnokság, ahová akár több versenyzőnk is kvalifikálhatja magát.

Eredmények, országos bajnokság:

Fiúk, U12: 1. Borók Bálint, ...5. Tóth Marcell. U16 (–55 kg): 1. Kalmár Máté. U16 (–50 kg): ...2. Dézsi Gergely. Leányok, U16: 1. Csernák Dorina Katalin. U12: 1. Róna Cintia

Haraszti Kupa, válogatóverseny:

Fiúk, U14: 1. Kalmár Szabolcs, ...3. Dézsi Gergely. Leányok, U14: 1. Csernák Dorina Katalin, ...3. Róna Cintia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában