Labdarúgás

2020.04.22. 09:32

Tiszaföldváron rövidesen szintet léphet a hölgycsapat

A száztíz éves múltra visszatekintő Tiszaföldvári VSE-nél komoly szakmai munka folyik az utánpótlásban, és emellett a női csapat menedzselésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Burján Zoltán szakosztályvezető számolt be az elért eredményekről és a jövőbeni várakozásairól.

Szöllősi Péter

A Tiszaföldvári VSE U13-as csapata nemrégiben teremtornán diadalmaskodott

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Tomoskozi Karoly

– Hogyan teljesítettek ebben a szezonban az utánpótlás-együtteseik?

– A legfiatalabbakkal kezdem a felsorolást: az U7-es és U9-es csapataink, akik a Bozsik-program által szervezett tornákon szerepelnek hétről-hétre, Gál Alexandra irányításával készülnek – vágott bele Burján Zoltán a szakosztály bemutatásába.

– Alexandra a Szegedi Tudományegyetemen tanul testnevelő-edző szakon, így alkalmanként besegítek neki. Az U11-eseket Molnár Balázs készíti fel, remek munkát végez, a szülők és a srácok is nagyon kedvelik őt, aminek az eredménye, hogy 28 fő futballozik ebben a korosztályban. Volt labdarúgónk, Szeles István az U13-as csapat edzője, tizenhat fiatal számára próbálja megtanítani a labdarúgás csínját-bínját. U14-ben először indítottunk csapatot tavaly szeptemberben.

– Ennek az volt az oka, hogy a Bozsik-programból kiöregedő tizenhárom éveseknek rögtön az U17-es bajnokság lett volna a következő lépcsőfok, ami túl nagy ugrás lenne, ezért tartottuk jó ötletnek, hogy ebben a korosztályban is nevezzük be a fiatalokat a bajnokságba, és Oravecz Pál irányításával ötödik helyen áll a gárda. A serdülő- és ifiegyüttest egyaránt Fekete Richárd trenírozza, aki hétéves munkássága alatt már többször is nyert bajnokságot csapataival. Az U17-esek a tabella élmezőnyében foglaltak helyet, amikor felfüggesztették a bajnokságot, míg az ifjúságiak középcsapatnak számítanak.

– Mit szólnak a felnőttgárda idei szerepléséhez, amely a tizenegyedik helyről várja a folytatást?

– A megyei I.-es férficsapatunk sajnos alulmúlta a várakozásainkat. Edzőváltáson is átestünk közben, Rétes Pál érkezett vezetőedzőnek, akit háromszor is Békés megye legjobb trénerének választottak, valamint a segítője, a korábban a szarvasi utánpótlásban dolgozó Sonkoly Lajos. Örömünkre szolgál, hogy az ifjúságiak közül Danku Bálint, Sléder Róbert és Szőke Ármin is alapembernek számít, de Kollár Bence és Feldrihán Tamás is rendszeresen lehetőséget kap a bizonyításra. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is még további fiatalok fognak debütálnia a nagyok között.

A Tiszaföldvári VSE U13-as csapata nemrégiben teremtornán diadalmaskodott
Fotó: Beküldött fotó

– Mit lehet tudni a hölgycsapatukról, ők hol tartanak most?

– Oravecz Pál remek együttest épít, húszfős kerettel dolgozik. A megyei női bajnokságban szerepelnek a lányok, ahol a második helyen zártak, de az első hely is belátható távolságon belül volt. A csapat átlagéletkora tizenhét év még úgyis, hogy érkezett hozzánk pár rutinosabb játékos is. A tervek szerint szeptembertől az NB II.-ben indultak volna, de a járvány miatt ez az elképzelés sajnos meghiúsul, így 2021-től fogjuk őket egy osztállyal magasabb szinten versenyeztetni. Komoly terveink vannak a női labdarúgással.

– Milyen körülmények között készülhetnek?

– Két normál méretű füves futballpályánk van, de mindkettőn lenne még bőven teendő. Nagy méretű műfüves pályát is szeretnénk kiépíteni, valamint a tömegsport részére egy rekortán pálya kivitelezésére is pályáztunk. Kell a hely a fiatalok számára, hiszen 120 labdarúgó tartozik a klub kötelékébe jelenleg, és tervezzük még tovább növelni ezt a számot.

Sztárokkal gáláztak

Tiszaföldváron tavaly év elején rendeztek először jótékonysági gálát. Első alkalommal Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa volt a sztárvendég. Idén januárban is több korábbi válogatott és NB I.-es labdarúgó is elfogadta a TVSE meghívását, így Bárányos Zsolt, Csábi József, Molnár Zoltán, Romanek János, Remili Mohamed és Sallai Sándor is pályára lépett a Homoki Sportcsarnokban. Szervezőként a tiszaföldvári származású, a korábban szintén élvonalban futballozó Törtei Tamás is pályára lépett.

Mint azt Burján Zoltán elmondta, május 30-án az egyesület 110 éves fennállását megünnepelve nagyszabású eseményt rendeztek volna, többek között a Fradi öregfiúk ­csapatával a sorban. A sztárfellépő pedig Nagy Feró lett volna. A világjárvány miatt ez elmarad, viszont jövőre egészen biztosan megtartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában