Kosárlabda

2020.05.15. 08:02

Beindul a játékosmozgás megyénkben és országszerte

Két hónapja már, hogy a világjárvány miatt lefújták a bajnokságokat. A következő évad a tervek szerint október első hétvégéjén indul. Természetesen a klubok igyekeznek megtartani értékeiket és megerősíteni állományukat. Hírportálunk a BB1.hu segítségével két részben próbája feltérképezni a csapatokat.

Varga Csaba

Marjan Cakarun (jobbra) további két évig a Szolnoki Olajbányászt erősíti

Fotó: Mészáros János

Egy biztos, négy és fél hónappal a rajt előtt még nagyon sok a kérdőjel a csapatoknál. Van olyan klub, amelyik már edzőt és játékosokat is szerződtetett. A légiósok átigazolására azonban még várni kell, ebben az időszakban különösen a tengerentúli kosarasoknak még igencsak borsos az áruk. Azért volt már olyan bejelentés, amelyre felkapták a szurkolók a fejüket, mint például Vojvoda Dávid székesfehérvári szerződésére. A magyar válogatott játékosok közül még Benke Szilárd nem döntötte el a hogyan továbbot.

Szolnoki Olajbányász

Érkezhet/érkezett: Pongó Máté (Pécs), Zsíros Péter (Oroszlány).

Maradt: Marjan Cakarun, Kovács Péter, Juhos Levente, Rudner Gábor, Frank Áron, Pallai Tamás, Csák Bence, Taiwo Samuel. Gasper Potocnik (vezetőedző).

Távozhat/távozott: Darwin Davis, Dakarai Tucker, Nemanja Krsztics, Andre Jones, TJ Price.

Falco KC Szombathely

Érkezhet/érkezett: Doktor Péter (ZTE), Dancsecs András (Nyíregyháza).

Maradt: De’ Quon Lake, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Filipovity Márkó, Sövegjártó Ábel, Körmendi Bence, Gasper Okorn (vezetőedző).

Távozhat/távozott: Juvonte Reddic, DeVaughn Washington, Quinton Hooker, Ron Curry, Benke Szilárd, Bíró Olivér, Krivacsevics Márkó.

Marjan Cakarun (jobbra) további két évig a Szolnoki Olajbányászt erősíti
Fotó: Mészáros János

Atomerőmű SE

Érkezhet/érkezett: Gulyás Milán (ZTE).

Maradt: Lóránt Péter, Kovács Ákos, Eilingsfeld János, Kis Attila Raul, Valerio Bodon Vincent, Braniszlav Dzunics (vezetőedző).

Távozhat/Távozott: Shan­non Evans, Justin Jackson, Nick Faust, Raphiael Putney, Omar Calhoun, Horváth Kristóf, Kalmár Viktor, Velkey János, Szalai Milán.

Pécsi VSK

Érkezhet/érkezett:

Maradt: Ruják András, Bíró Levente, Aleksej Carev, Antóni Csanád. Dragan Alekszics (vezetőedző).

Távozhat/távozott: Andrija Csirics (visszavonult), Veljko Budimir, C. J. Aiken, Quincy Diggs, Chris Smith, Pongó Máté (Szolnoki Olajbányász) Horti Bálint, Riskó Dávid, Kocsis Zalán, Miljan Popadic.

Alba Fehérvár

Érkezhet/érkezett: Vojvo­da Dávid (Reggio Emilia, Olaszország).

Maradt: Csorvási Milán, Luka Markovics, Lukács Norbert, Takács Milán, Takács Martin, Seyi Awogbemi Sodiq, Balsay Ádám.

Távozhat/távozott: Molnár Márton (DEAC), Marko Ljubicsics, Darrin Govens, Carlton Guyton, Markis McDuffie, Slaven Csupkovics, Keller Iván, Varga Máté, Arik Shivek (vezetőedző).

Oroszlányi SE Lions

Érkezhet/érkezett:

Maradt:

Távozhat/távozott: Zsíros Péter (Szolnoki Olajbányász), Ramo Rizvic, Eric Washington, Remy Abell, Milivoje Bozsovics, Bradley Hayes, Mohácsi Máté, Kucsora Csaba, Anda Dávid, Demeter Attila, Illés Máté, Garamvölgyi Ákos, Sebastjan Krasovec (vezetőedző).

Kecskeméti TE

Érkezhet/érkezett:

Maradt: Wittmann Krisztián, Chester Lewis, Marko Djeraszimovics, Kemal Kara­hodzsics, Kucsera Dániel, Forray Gábor (vezetőedző).

Távozhat/távozott: Molnár Dániel (DEAC), Milos Miliszavljevics, Cleveland Thomas, Bozso Djuraszovics, Révész Ádám, Lukács Döme, Fülöp Bence, Orgona Gergő, Plézer Gábor.

Sopron KC

Érkezhet/érkezett:

Maradt:

Távozhat/távozott: James Kinney, Bernard Thompson, Demetre Rivers, Tauras Jogéla, Eric Carter, Supola Zoltán, Takács Norbert, Fazekas Csaba, Molnár Marcell, Werner Viktor, Élő Bálint, Schöll Richárd, Kosztasz Flevarakisz (vezetőedző).

Kaposvári KK

Érkezhet/érkezett:

Maradt: Krnjajski Boris, Hendlein Roland, Hock Gergő, Puska Bence.

Távozhat/távozott: Rashun Davis, Julian Norfleet, Marko Csakarevics, Rasztko Dramicsanin, Jure Lalic, Baki Gergely, Bogdán Benedek, Sztojan Ivkovics (szakmai igazgató).

SZTE-Szedeák

Érkezhet/érkezett:

Maradt: Kerpel-Fronius Gáspár, Mayer Ákos, Polányi Kristóf, Balogh Szilárd.

Távozhat/távozott: Morris Curry, Ante Krapic, Brian Asbury, Kovács Ádám, Olasz Ádám, Kerpel-Fronius Balázs, Vágvölgyi Ákos, Wirth Ádám, Mike János, Szrecsko Szekulovics (vezetőedző).

Könnyű döntést hozott Cakarun

A következő két szezonban is az Olajbányász csapatát erősíti a 30 esztendős horvát center, Marjan Cakarun. A Szolnokra tavaly decemberben érkező játékos gyorsan a klub meghatározó játékosává vált, a lejátszott kilenc bajnoki mérkőzésen 28 perc alatt 17,6 pontot dobott átlagban, leszedett 6,3 lepattanót és közel három gólpassza is volt meccsenként – írja a klub honlapja.

– Az első két szolnoki hetem után is már azt mondtam, hogy itthon érzem magam – adott hangot örömének Marjan Cakarun.

– Most már azt is elmondhatom, hogy a következő két évben a Tiszaligeti Sportcsarnok lesz az otthonom. Nagyon könnyű döntés volt számomra aláírni ezt a szerződést, hiszen van egy szakmailag felkészült, a kosárlabdának élő vezetőedzőnk, aki mindig elérhető a játékosok számára. Úgy látom, hogy a klubnál maradókkal és az újakkal egy erős csapat formálódhat Szolnokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában