galériával

2020.05.27. 10:00

Vízre tették hajóikat

Kajakosok és kenusok vették birtokukba kedden délelőtt a szolnoki Holt-Tiszát. A válogatottaknak kiírt felmérőn kajak- és kenupárosok egyaránt az 1000 méteres távon mérték össze erejüket. A szolnokiak kajakosa, Bogár Gábor a győri Erdőssy Csabával indult, a második futamban a harmadik helyen ért célba a tavaly magyar bajnok duó.

Varga Csaba

Hüttner Csaba, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya edzésversenyeket szervez, hogy már az idei szezonban megtalálja azokat az egységeket, amelyek a jövő tavaszi olimpiai pótkvalifikációs viadalon megszerezhetik a hiányzó kvótákat K–2 és C–2 1000 méteren. A három viadalból álló sorozat első felvonását kedden tartották meg a szolnoki Holt-Tiszán.

Kezdjük a lényeggel: kettős győzelemmel kezdte a szezont kajakpárosban, 1000 méteren a Noé Zsombor–Dombvári Bence duó, a kenusoknál pedig hibátlan teljesítményt nyújtott Adolf Balázs Fejes Dániellel. Érdekesség, hogy a győztes páros mindkét tagja jobbos evezős, ami ritkaság a kenusok mezőnyében.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint már az első edzésverseny sok kérdést megválaszolt.

– A kenusoknál ez a fiatal duó kivívta az elismerésem – nyilatkozta a szakember a szövetség honlapján. – Szépen versenyeztek, kimagaslottak a mezőnyből, a második 500 méteren esélyt sem adtak a többi egységnek. Férfikajakban két hajó lógott ki a mezőnyből felfelé. Nem mindig jó jel, ha két egyforma párosunk van, de a következő hónapokban még variáljuk az összeállításokat. Terveim szerint Dombvári Bencét legközelebb összeültetem mással, a Kammerer–Varga duót elindítom ugyanígy, hogy meglegyen a viszonyítási alap, aztán a harmadik próbán megnézzük a Kammerer–Dombvári egységet.

A tesztversenyek Szolnokon egy hét múlva női C–1 200, C–2 500, valamint férfi K–4 500 méteren folytatódnak.

Júniusban folytatják

A Szolnoki KKK soraiból Bogár Gábor a győri Erdőssy Csabával tette vízre kajakját.

– Az első futam felejtős volt – mondta Gábor hírportálunknak. – Másodikban már sokkal jobb pályát mentünk, és 700 méternél még az élen voltunk, végül a harmadik helyen értünk célba. Ez is mutatja, hogy a hajránkon van még javítani valónk. Tulajdonképpen két és fél hét közös edzés után versenyeztünk újra. Dolgozunk tovább, hiszen még két állomás van hátra a versenysorozatból, semmi sincs lefutva, júniusban folytatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában