Vízilabda

2020.06.23. 10:00

Harcolnia kell a Bajnokok Ligája főtábláért a Szolnoki Dózsának

Biztosnak tűnik, hogy a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapatának selejtezőt kell játszania a Bajnokok Ligája főtáblára jutásért.

Varga Csaba

Mindenesetre a Szolnoki Dózsa vízilabdásai gőzerővel készülnek az előttük álló feladatokra

Fotó: Mészáros János

A Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja azt írta, hogy a következő, 2020–2021-es idényben 12 csapat szerepelhet a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, ahol eddig 16 együttes játszhatott.

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) minapi közleményében kiemelte: a BL-sorozat a sportág referenciapontjává vált ugyan, de a világjárvány és annak következményei miatt a következő szezon kiírását át kellett gondolni, majd tervezni.

Ennek hatására a BL-ben 12 csapatos lesz a küzdelem a főtáblán: tíz együttes kap szabadkártyát, míg két gárda a selejtezőből kerül fel.

A tíz szabadkártyás közül egyelőre kilenc klub részvétele biztos, köztük egyedüli magyarként a tavalyi győztes, így továbbra is címvédő FTC-Telekom Waterpolo indulása. A Szolnoki Dózsa és az OSC gárdája tehát október 23–25. között a kvalifikációs tornán harcolhatja ki a főtáblára jutást.

Mindenesetre a Szolnoki Dózsa vízilabdásai gőzerővel készülnek az előttük álló feladatokra
Fotó: Mészáros János

A csoportküzdelmek november 10-11-én kezdődnek. Bár a főtáblán szereplők létszáma egynegyedével csökkent, a BL-sorozatot jövőre is nyolcas döntő zárja le, amit Hannoverben rendeznek június 3–5. között.

A második számú sorozat, az Euro-kupa kvalifikációs részében két kör előzi meg a nyolcaddöntővel kezdődő egyenes kieséses szakaszt. A döntőt április 10–24. között rendezik.

A női Euroligában nem változott a kiírás: a kvalifikációs tornák november 27–29-én kezdődnek, majd később a negyeddöntők győztesei kerülnek be a sorozat, míg a vesztesei a LEN Kupa négyes döntőjébe, amelyeket április közepén (16–17.), illetve két héttel később (április 30–május 1.) rendeznek.

A Férfi Bajnokok Ligája szabadkártyás főtáblásai:

FTCTelekom, Olympiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Zodiac-Atletic Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Spandau 04 (német), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Waspo 98 Hannover (német).

Benedek Tibor legyen a Duna Aréna névadója!

Az egyetlen magyar sportnapilap, a Nemzeti Sport azt kezdeményezi, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna – írta az MTI.

A létesítményben 2017. május 27-én nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Szolnoki Dózsa csapata, miután a döntőben 10–5-re verte a horvát Jug Dubrovnik legénységét. A Nemzeti Sport Online-on megjelent közlemény szerint a háromszoros olimpiai bajnok – aki hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 48. évében hunyt el – a legtöbb magyar olimpiai bajnokkal büszkélkedő sportág, a vízilabda egyik legnagyobb egyénisége volt.

– Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte.

A múlt csütörtök esti mécsesgyújtás a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott.

A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett – olvasható a honlapon. A közlemény kiemeli, az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik. – Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában