Kajak-kenu

2020.06.04. 09:16

Papírformaverseny zajlott a szolnoki Holt-Tiszán

Újabb tesztversenyt rendeztek a kajakosok és kenusok számára a szolnoki Holt-Tiszán. Emlékezve, az elmúlt héten a férfi kajak- és kenupárosok az ezerméteres távon mérték össze erejüket.

Varga Csaba

A harmadik helyen végzett Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter és Kuli István a férfi kajak négyesek 500 méteres döntőjében

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Ezúttal a férfi kajak négyesek ötszáz méteren, míg a hölgy kenusok kétszáz méteren egyéniben és párosban is versenyeztek. Mint tudjuk, női kenupárosban nincs kvótája hazánknak, a kvótaszerzésre jövő május 12–16. között Szegeden, az európai olimpiai pótkvalifikációs viadalon lesz lehetősége valamelyik csapatunknak.

Hüttner Csaba, a mieink szövetségi kapitánya azért szervezi az edzésversenyeket, hogy már a mostani évadban megtalálja a legjobb egységeket a jövő évi kvótaszerző versenyre. A három állomásból álló versenysorozat első etapjában nem történtek meglepetések. Maradva a hölgyeknél, egyéniben az első futamot a győri Balla Virág nyerte klubtársa, Devecseriné Takács Kincső előtt. Aztán a második futamban Devecseriné visszavágott Ballának. Párosban viszont nem volt variáció, a két győri hölgy mindkét futamot magabiztosan nyerte.

– Úgy álltunk a viadalhoz, hogy durvább napokat is túlélünk az edzésekkel teli hétköznapokon, de mindig rájövünk: a verseny teljesen más – a nap végére elfáradtunk. Az edzésverseny tökéletes tesztlehetőség volt, főként úgy, hogy a nap folyamán a laktátszintünket is mérték, ezáltal láthattuk, mennyi idő alatt regenerálódik a szervezetünk. Örülök, hogy egyesben is rajthoz állhattunk, de leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogyan reagál a szervezetünk az olimpiai programra, amelyben két óra különbséggel kell teljesíteni a középfutamot és a döntőt. Az is kiderült, mire kell még odafigyelnünk a folytatásban – fogalmazott a Nemzeti Sportnak Devecseriné.

A mindig látványos kajak-kvartettek vetélkedésének mindkét futamában a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor négyes diadalmaskodott. Molnár Péter tehát a győztes hajóban kapott helyet, aki szívműtétét követően 640 nap elteltével versenyzett újra.

– Nagyon jó érzés volt újból versenyezni, mentálisan hatalmas pluszenergiát adott, hogy visszaülhettem a hajóba. Fizikailag rettentően elfáradtam, elfáradtunk. A felkészülésünket nem tudtuk a megszokott ütemben végezni, az ötszáz méterünk még csak háromszáz méterig van kész. Az utolsó kétszáz kicsit ismeretlen terep volt, amit az első futamban meg is éreztünk, a másodikban azonban már jobban kezeltük a helyzetet – mondta szintén a Nemzeti Sportnak Molnár Péter világbajnok kajakos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában