Atlétika

2020.08.21. 07:29

Két ötödik helyet is szereztek a Szolnoki MÁV SE atlétái

A világ és hazánk legjobb atlétái mérték össze tudásukat a X. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelynek szerdán Székesfehérvár adott otthont.

Varga Csaba

Boros Bence (balra)

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

A jeles eseményen, amit a világjárvány miatt zárt kapuk mögött rendeztek meg, a Szolnoki MÁV SE két sprintere, Knip­fer Ágnes és Boros Bence is rajthoz állt.

Érdekesség, hogy mindketten az ötödik helyen értek célba a 100 méteres síkfutásban. A mindössze 20 esztendős Knipfer Ágnes 12,50 másodpercet repesztett, a versenyt az amerikai Aleia Hobbas nyerte 11,54-es idővel. A férfiaknál a nagy esélyes amerikai Noah Lyles (10,05) győzött 100 méteren, Boros Bence 10,63-as eredményével és ötödik helyével a mezőny legjobb magyar sprinterének bizonyult – Ecseki Dániel és édesapja, Ecseki Tibor tanítványairól van szó.

A Gyulai Memorial abszolút győztese és ezzel a Dr. Spiriev Bojidar-trófea nyertese a spanyolok 110 gátasa, Orlando Ortega lett. A legjobb magyar versenyzőnek a férfiaknál a kalapácsvető Halász Bencét, míg a nőknél a 100 méteres gátfutásban új magyar rekordot felállító Kozák Lucát választották. A debreceniek versenyzője 12,71-es idejével Siska Xénia 36 éves országos csúcsát adta át a múltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában