LABDARÚGÁS

2020.08.06. 17:19

Nyerő helyzetből ikszelt a Szolnoki MÁV

Sokáig vezetett a Szolnoki MÁV a Haladás otthonában szerda este, ám végül be kellett érnie az egy ponttal az NB II. második fordulójában.

Varga Balázs

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A szolnoki gárdából ezúttal hiányzott Csirmaz István, helyét az egyik nyári igazolás, Tajti Balázs vette át a jobb szélen, aki így debütált új csapatában. Kónya Márk pedig először léphetett pályára kezdőként a kék-fehérek színeiben, ő Szabó Balázs helyén futballozhatott. A többi poszton nem volt változás a Szentlőrinc elleni találkozóhoz képest.

A szombathelyi mérkőzés elején a hazaiak léptek fel támadóan, de nagy veszélyt nem tudtak okozni. Aztán a 18. percben vezetést szerzett a MÁV: Bárdos Bence bal oldali beadását Novák Csanád kezelte le, lefordult védőjéről, majd tíz méterről a jobb alsóba lőtt (0–1).

A félidő hátralevő részében kiegyenlített játék folyt, a mieinknél Tamás László került egyszer helyzetbe, míg a másik oldalon Tóth Dávid volt veszélyes. Egy alkalommal a lecsúszott beadása csattant a léc tetején – Molnár-Farkas Tamás érezte, hogy nem kell közbeavatkoznia –, míg egyszer egy bal oldali beadást pöcizett öt méterről kapura, de csapatunk hálóőre kiütötte a bal alsóba tartó labdát. Összességében nem volt érdemtelen a Szolnok vezetése a szünetben.

A második játékrészt egyértelműen a MÁV kezdte jobban, akár növelhette is volna előnyét. Egyszer Kotula Máté lőtt fölé, majd Tajti bedobását Horgosi Donát csúsztatta meg, a hosszún érkező Tisza Kálmán elől azonban tisztázni tudott a védő, pedig csak az üres kapuba kellett volna lőni a játékszert. Nem sokkal később ismét Tisza került helyzetbe, de a szöglet utáni lecsorgót fölé húzta tíz méterről.

Ezt követően kezdett el éledezni a Haladás, és az utolsó fél óra a szombathelyieké volt. Ezt egy nagy lehetőség jelezte a 65. percben, amikor Kovács Olivér nem volt elég határozott a tizenhatoson belül, Tóth Barna elvette tőle a labdát, visszagurította Rácz Ferencnek, akinek lövésébe Horgosi belevetődött, a kipattanót pedig Kiss Bence lőtte Molnár-Farkas ölébe.

A 79. percben a Szolnok vezethetett kontrát, a mieink négy a négyben vihették a labdát, azonban Novák eladta azt. Az ellentámadásból Rácz ment el a bal szélen, átívelte a labdát a hosszúra, és Tóth Dávid egy méterről a hálóba fejelt (1–1). A végjátékban még próbálkozott a Hali, de maradt a döntetlen, amit a kilencven perc alapján igazságosnak lehet mondani.

Azért a vendégcsapat részéről több volt ebben a meccsben, a második félidő elején el lehetett volna dönteni a mérkőzést, ám ez nem sikerült, az utolsó fél órában pedig nagyon magukra húzták a szombathelyieket, akik végül ki is használták fölényüket, ezzel otthon tartva egy pontot.

A Szolnoki MÁV számára folytatás vasárnap 19 órakor, amikor a Budaörs érkezik a Tiszaligetbe.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Mesterszemmel

Mátyus János: – Nyolc hónapja vagyok a Haladás edzője, és úgy érzem, ez a munka eredményesnek bizonyult. Hasonló játékot próbáltunk nyújtani, mint Siófokon, de ezúttal nem sikerült. Nehéz mérkőzést vívtunk egy nagyon jó csapat ellen, így elégedettnek kell lennem a döntetlennel.

Csábi József: – Furcsa érzések kavarognak bennem. Elégedettnek kellene lennem az eredménnyel, de sajnos a sors másképp írta meg a forgatókönyvet, mint elképzeltem, hiszen a mérkőzés hajrájában kaptunk gólt. Elismerem, hogy az utolsó harminc percben a Haladás játszott jobban. Sajnos sok sebből vérzünk, négy alapjátékosom hiányzik, őket nehéz pótolni.

További eredmények

2. forduló: Békéscsaba–Vasas 1–1, DEAC–DVSC 0–3, Budaörs–Siófok 3–2, Szentlőrinc–Gyirmót 2–0, Dorog–Soroksár 1–0, Csákvár–Szeged 1–1, Ajka–Kazincbarcika 3–1, Győr–Kaposvár 1–1, Nyíregyháza–Pécs 2–0.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZOLNOKI MÁV FC 1–1 (0–1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 3028 néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Aradi József)

Haladás: Verpecz – Schim­mer (RÁCZ F., 62.), Mocsi, DEVECSERI, Németh M. (Bosnjak, 76.) – TÓTH D., HOLDAMPF, Jancsó (Kiss B., a szünetben), Szekér – Tóth Barna, Medgyes Z.

Vezetőedző: Mátyus János.

Szolnok: Molnár-Farkas – Tajti B. (Szekszárdi, 84.), HORGOSI, KOVÁCS O. TAMÁS L., Bárdos – TISZA K., Kónya M. (Földi M., 71.), Tóth Benjamin (Szabó B., 73.) – NOVÁK CS., Kotula M.

Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerzők: Tóth D. (80.), ill. Novák Cs. (18.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában