LABDARÚGÁS

2020.11.23. 13:13

Még várat magára az idegenbeli Szolnoki MÁV-siker

Hiába futballozott sokáig jobban ellenfelénél a Szolnoki MÁV vasárnap, végül emberhátrányba került, és be kellett érnie az egy ponttal Kazincbarcikán.

Varga Balázs

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

A MÁV FC-ből több alapember is hiányzott, többek között a házi gólkirály Novák Csanád is sárga lapjai miatt, így a padra már többnyire csak fiatalok ültek le. Ettől függetlenül nem kezdett rosszul a vendégcsapat, és már a kilencedik percben előnyhöz jutott. Rokszin Ádám ugratta ki remekül Csirmaz Istvánt, aki a kapust megelőzve még belepöckölt a labdába, ami így a hálóban kötött ki (0–1).

Ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán, ám egy szolnoki hiba révén egyenlített a KBSC. Bereczki Dániel indította a jobb oldalon a jánoshidai nevelésű, korábban a MÁV-ban is két szezont lehúzó Tóth Lászlót, Molnár-Farkas Tamás fölöslegesen futott ki a tizenhatoson kívülre, így a hazaiak támadója jó húsz méterről az üres kapuba passzolta a labdát (1–1). Az első félidő hátralevő részében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, hiába próbálkozott többet a Szolnok.

A fordulás után is a vendégek maradtak lendületben, és jó húsz percre be is szorították a Kazincbarcikát a saját térfelükre. Benne is volt a szolnoki gól a mérkőzésben, de Kurdics Levente lövése mellé ment, a beadásokról pedig rendre lemaradtak a támadók, vagy épp egy védő tudott tisztázni. Ha olykor higgadtabb megoldást választanak, a MÁV-játékosok, újra vezetéshez juthattak volna a kék-fehérek.

A szorításból a 71. percben jött ki a KBSC, ekkor Toma György lövésénél nagy bravúrt kellett bemutatnia Molnár-Farkasnak. Két percre rá pedig emberhátrányba került a szolnoki gárda: Alan Kovác tolta meg a labdát a felező környékén, Kónya Márk pedig ütemet tévesztett, amiért sárgát kapott, és mivel ez már a második volt számára, villant a piros lap is. A kiállítások szempontjából eddig a szolnokiak középpályása elég balszerencsés ebben a szezonban, épphogy letöltötte eltiltását, ismét piros lapot kapott, az idényben már harmadszor.

Az emberelőnyös helyzettől megjött a kedve a támadásokhoz a hazaiaknak, akiknek így már esélye mutatkozott a három pont megszerzésére is. Azonban a Kazincbarcika nem találta a fogást ellenfelén, így maradt az 1–1.

Szerdán (13 óra, tv: Szolnok TV) már újabb bajnoki mérkőzést játszik a Szolnoki MÁV az NB II.-ben, a Békéscsaba érkezik majd a Tiszaligetbe.

KAZINCBARCIKAI SC–SZOLNOKI MÁV FC 1–1 (1–1)

Kolorcity Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Tőkés Róbert)

KAZINCBARCIKA: Tóth A. – Maj­zik, Dávid Z., FARKAS A. – Toma, Bereczki, Németh T., Oldal – TÓTH L., Mitruscsák (Tóth B., 64., Orosz D., 69.), Ko­vác

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

SZOLNOK: Molnár-Farkas – CSIRMAZ, Szekszárdi, Kovács O., TAMÁS L., Bárdos – Kónya M., ROKSZIN, Szabó B. (Berdó, 79.) – Tisza K., Kur­dics (Iván M., 89.)

Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Tóth L. (26.), ill. Csirmaz (9.)

Kiállítva: Kónya M. (73.)

Vitelki Zoltán: – Több volt ebben a mérkőzésben! Sajnos megint rosszul kezdtünk, a találkozó elején gólt kaptunk, és utána szaladhattunk az eredmény után. Ennek ellenére mezőnyfölényt harcoltunk ki, lehetőségeket alakítottunk ki, éppen ezért fájó, hogy csak egy ponttal gyarapodtunk. A sok hiányzó ellenére volt tartása a csapatnak, harcoltunk, küzdöttünk, hátrányból is felálltunk.

Csábi József: – Kazincbarcikán hagytunk két pontot... Végig uraltuk a mérkőzést, mi irányítottunk, és diktáltuk a tempót, míg a hazaiak kivárásra, illetve kontrára játszottak. Jó teljesítményt nyújtottunk, kár, hogy a hajrában emberhátrányba kerültünk, ekkor már csak a szívünk vitt bennünket előre. Talán ha racionálisabban futballozunk, három pont lett volna a jutalmunk.

További eredmények: Soroksár–Ajka 2–2, Szentlőrinc–Budaörs 1–0, Békéscsaba Előre–Siófok 0–1, Dorog–Vasas 0–2, DEAC–Haladás 0–1, Csákvár–DVSC 1–1, Nyíregyháza Spartacus–Szeged 0–2, Pécs–Kaposvár 3–0 (játék nélkül), Győr–Gyirmót 4–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában