Vízilabda

2020.11.24. 17:51

Nehéz sorozat előtt áll a Dózsa

Immár a 13. forduló mérkőzéseit rendezik meg az élvonalbeli bajnokságban. A Szolnoki Dózsa csapata szerdán 12.30-kor az Eger vendége lesz a hevesi fővárosban.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

A felek az idén még nem játszottak egymással bajnoki meccset, de a Magyar Kupában találkoztak, méghozzá a szentesi uszodában, ahol a Tisza-partiak 15–9-re verték egri vetélytársukat. Nem volt olyan könnyű meccs, mint azt az eredmény is sugallja, hiszen a záró negyed előtt mindössze három gól volt a Dózsa előnye, Filipovicsék csak a hajrában biztosították be győzelmüket.

Visszatérve a bajnokságra a nyáron jelentősen átalakult egri gárda, idén már nem a dobogóért, hanem a középmezőny valamelyik helyére pályázhat. Természetesen le becsülendő ellenfélről van szó, mindezt bizonyítva hazai medencében alaposan megszorongatták a Fradit (14–16), és a Vasast is (6–8).

A szolnoki csapat viszont hibátlanul menetel, de szerdától újabb nehéz sorozat előtt állnak, hiszen az egri meccset követően szombaton a Fradi ellen játszanak rangadót, jövő péntektől pedig három összecsapás vár rájuk az Eurokupában.

– Egyelőre az egri fellépésünkre koncentrálunk – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Felkészültünk leendő ellenfelünkből, mint tudjuk nincs könnyű meccs, és a szerdai sem lesz egyszerű, sajnos centerünk, Dusko Pijetlovics fogműtétje után továbbra sem harcképes. Jobb csapat vagyunk, mint az Eger, amit be is akarunk bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában