EVEZÉS

2021.03.19. 18:57

Nem indul a válogatón Juhász Adrián és Simon Béla

Betegség miatt a szolnoki Juhász Adrián és Simon Béla sem indulhat az evezősök hétvégi, szegedi válogatóján.

Varga Balázs

Nagykörű 20180618 Evezés 2018 Tavasz Juhász Adrián Simon Béla Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Fotós: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A 2016-ban Európa-bajnok és olimpiai kilencedik helyezett, majd 2017-ben kormányos kettesben világbajnok, saját versenyszámukat tekintve azóta is stabil válogatott szolnoki származású egység tagjai, Juhász Adrián és Simon Béla a magyar szövetség pénteki tájékoztatása alapján megfázással bajlódnak, így az elmúlt két hétben nem vehettek részt a legjobbak szegedi edzőtáborában sem.

Hozzátették: a kettős vélhetően az április 9–11-i, az olaszországi Varesében sorra kerülő Európa-bajnokságra sem utazik majd, viszont készül a májusi olimpiai kvalifikációs versenyre.

A válogatott egységek a törökországi edzőtáborban kivívott elsőségüket erősíthetik meg a zárt kapus szegedi válogató viadalon, amelynek tétje az Eb-n, illetve az európai olimpiai kvalifikációs regattán való részvétel. Utóbbit április 5–7-én, a kontinensbajnokság helyszínén rendezik.

A válogatott februári törökországi edzőtábora a két egypárevezős mellett hat csapategység összetételéről volt hivatott dönteni. Két versenyszámban – a nőknél egypárban és kétpárban – azonban nem született semmilyen döntés, így azokban továbbra teljesen nyílt a csata.

Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: Polivka Dóra dereka továbbra sem teljesen egészséges, így a tavalyi év legjobb magyar női evezőse nem indulhat az Eb-n.

Hozzátette: a vasárnapi verseny után, az időeredmények ismeretében adja le javaslatát a Varesébe utazó keret összetételére, amit hétfőn az edzőbizottságnak, majd az elnökségnek is jóvá kell hagynia. Kiemelte: mivel nem támogatja, hogy menedzselés céljából utazzanak ki egységek Olaszországba, így a győztesek közül is csak azok indulhatnak, akik elérik a kitűzött szintidőt.

Az olimpiai programban nem szereplő könnyűsúlyú egypárban az Európa-bajnok Galambos Péter számára a kontinensviadalig fő száma élvez elsőbbséget, azt követően viszont csatlakozik a négypárevezős csapat felkészüléséhez, amely május 17-én, a végső kvalifikációs regattán vív meg az olimpiai szereplésért Luzernben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában