Asztalitenisz

2021.06.01. 18:11

Biztossá vált Szudi Ádám olimpiai kvótája

 Hosszú várakozás után kedden biztossá vált, hogy a szolnoki származású Szudi Ádám és társa, Pergel Szandra indulhat vegyes párosban a tokiói olimpián.

Varga Balázs

Budapest 20200220 Asztalitenisz 2020 World Tour Fot Tumbsz Hdi Nemzeti sport Pergel szandra Szudi dm

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A világranglistás helyezése alapján már gyakorlatilag hónapok óta biztos olimpiai résztvevőnek tekinthettük a duót, de a 16. kvóta sorsa ezidáig hivatalosan nem talált gazdára. Aztán a nemzetközi szövetség kedden értesítette magyar tagszervezetét a páros kvótaszerzéséről, ami a júniusi olimpiai ranglista nyilvánosságra kerülésével vált hivatalossá.

– A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból, így akármilyen eredménnyel is zárunk, úgy jöhetünk haza, hogy mi mindent megtettünk – nyilatkozta a 32 éves Pergel Szandra a Magyar Asztalitenisz-szövetség honlapján a tokiói céljukról.

A 25 esztendős Szudi Ádám hasonlóképp vélekedett szereplésükről az ötkarikás játékokon.

– Egyetértek, nekem is az a célom, hogy mindent megtegyünk. Ez egy olimpia lesz, ahol bármi megtörténhet. Ha jól játszunk, lesz esélyünk meccset, meccseket nyerni, de ehhez elsősorban tényleg a legjobbunkat kell majd nyújtanunk – mondta.

A vegyes páros új szám az ötkarikás programban, a tokiói küzdelmekben összesen 16 kettős vehet részt. Az asztalitenisz versenyszámait július 24. és augusztus 6. között rendezik meg a japán fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában