Kajak-kenu / Videóval

2021.06.05. 17:06

Bodonyi Dóra Európa-bajnok Kozák Danutával

Bodonyi Dóra és Kozák Danuta szombaton Európa-bajnoki címet szerzett K–2 500 méteren.

Varga Balázs

Szeged 20210529 Kajak Kenu Olimpiai válogató verseny Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: Bodonyi Dóra , Kozák Danuta

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

Csütörtökön könnyedén jutott döntőbe az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és az ötszörös világbajnok Bodonyi Dóra K–2 500 méteren. A magyar egység a szombati fináléban a rajtot nem kapta el jól, miközben a fehéroroszok magabiztosan lapátoltak az élen.

Bodonyiék féltávnál jöttek fel a második helyre, majd óriási hajrát indítottak, amire Volha Hudzenka és Marina Litvincsuk nem tudott reagálni, így könnyedén elhúztak mellettük. A célban már több mint fél hajó volt Kozák és Bodonyi előnye a lengyelek előtt, akik megelőzték a fehéroroszokat. A magyar páros tehát Eb-aranyat nyert.

– Dana mondta, hogy egész sokáig jöttek velünk a fehéroroszok, de én ebből semmit nem érzékeltem. Megfogadtam, hogy csak őt figyelem, így a rajt előtt kinéztem a hátán a G betűt a Hungaryből, és végig csak arra fókuszáltam – nyilatkozta az M4 Sportnak Bodonyi Dóra, aki a negyedik Európa-bajnoki címét nyerte ezzel a sikerrel. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválóságára vasárnap két döntő is vár, K–1 5000 méteren és K–4 500 méteren.

A Ferencváros 34 éves versenyzője, Kozák úgy fogalmazott, ő ugyan érzékelte, mi zajlik körülöttük, de ezzel együtt igyekezett a saját pályájukra összpontosítani.

– Ez a verseny már sokkal jobban sikerült, mint a múlt heti válogató. Örültem, hogy a fehéroroszok nem bírták a tempónkat – idézi szavait az MTI.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is megszólaltatta Kozák Danutát és Bodonyi Dórát:

Paraversenyzőink közül Kiss Erik (Tiszafüredi Kajak-Kenu SE) hatodik lett KL3 200 méteren, Pulai Erika (Szolnoki Sportcentrum) viszont nem tudott versenyre kelni vetélytársaival KL1 200 méteren. A 37 éves parakajakos beborult a vízbe, amikor az indítóálláshoz érkezett, így nem tudott részt venni a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában